Ποιες τροφές να αποφεύγετε αν θέλετε επίπεδη κοιλιά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ποιες τροφές να αποφεύγετε αν θέλετε επίπεδη κοιλιά

Όλες επιθυμούμε να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, κυρίως όταν φτάνει το καλοκαίρι και ετοιμαζόμαστε να βγούμε στις παραλίες. Όμως ως γνωστόν το κοιλιακό λίπος είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Έτσι ενώ μπορεί να γυμνάζεστε διαπιστώνετε ότι η κοιλιά σας παραμένει φουσκωμένη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πέρα από τα λίπη και τη ζάχαρη, υπάρχουν και κάποιες τροφές που ενώ φαίνονται ακίνδυνες, μπορεί να πρήξουν την κοιλιά. Τι πρέπει να κάνετε; Απλά προσπαθήστε να αποφύγετε τις παρακάτω τροφές, κυρίως πριον βγείτε στην παραλία. 

Ανθρακούχα ποτά. Πριν βγείτε στην παραλία μην καταναλώνετε ροφήματα με ανθρακικό, ώστε να αποφύγετε την περιττή διόγκωση της κοιλιάς. Αντ αυτού προτιμήστε νερό με λεμόνι, τσάι ή κάτι ανάλογο. Είναι γνωστό ότι το αέριο που έχουν τα ανθρακούχα ποτά μπορεί να παγιδευτεί στο έντερο και να δημιουργήσει διάταση στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Αλάτι. Η προσθήκη αλατιού στο φαγητό εκτός ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, προκαλεί επίσης κατακρατήσεις, άρα και πρήξιμο. Είναι σημαντικό να είστε προσεχτικοί στις επιλογές τροφίμων και να διαβάζετε τις ετικέτες γιατί πολλά προϊόντα έχουν αλάτι και δεν το γνωρίζουμε.

Διαβάσε επίσης: Αυτή την ιδιότητα του αλατιού σίγουρα δεν την γνωρίζατε

Σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο. Τα εν λόγω λαχανικά μπορεί να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αλλά υπάρχει η περίπτωση να μην μπορείτε να τα χωνέψετε εντελώς λόγω έλλειψης κάποιων ενζύμων. Και έτσι στη διαδικασία της πέψης παράγονται αέρια τα οποία προκαλούν φούσκωμα.

Τσίχλα. Το μάσημα τσίχλας φαίνεται αβλαβές, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην κοιλιά. Ο λόγος; Καθώς μασάτε τσίχλα καταπίνετε και μεγάλες ποσότητες αέρα.

Γαλακτοκομικά. Εάν έχετε οποιαδήποτε μορφή δυσανεξίας στη λακτόζη, τότε να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά, πριν να βγείτε στην παραλία. Εκτός από τις ενοχλήσεις στην κοιλιά μπορεί να σας προκαλέσουν και πρήξιμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss