Τα κυριότερα λάθη που κάνουμε στο γραφείο και παίρνουμε κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τα κυριότερα λάθη που κάνουμε στο γραφείο και παίρνουμε κιλά

Δεν χρειάζεται να σας επισημάνω ότι οι λιχουδιές που φέρνουν οι συνάδελφοι στο γραφείο και τα γενέθλια που εμφανίζονται κάθε λίγο και λιγάκι, αποτελούν παγίδες για τη διατροφή σας. Όμως οι συγκεκριμένοι κίνδυνοι δεν είναι οι μοναδικοί, αφού σε ένα γραφείο οι διατροφικές παγίδες είναι πιο πολλές από ό,τι φαντάζεστε. Δείτε τα κυριότερα λάθη που κάνετε στη δουλειά και εμποδίζουν την απώλεια βάρους.

Παραλείπετε το πρωινό και τρώτε στο γραφείο. Σίγουρα αν φάτε κάτι στη δουλειά θα σας δώσει ενέργεια για να συνεχίσετε την ημέρα σας, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να παραστρατίσετε και να καταναλώσετε είτε μεγάλες μερίδες είτε γλυκά. Αξίζει λοιπόν να βάλετε το ξυπνητήρι και να πάρετε ένα ισορροπημένο πρωινό στο σπίτι, το οποίο θα συνδυάζει όλες τις ομάδες τροφίμων.  

Δοκιμάζετε ό,τι σας προσφέρουν οι συνάδελφοί σας. Ένα κομματάκι σοκολάτα, μια καραμέλα, ένα μπισκότο μπορεί να μην σας φαίνονται μεγάλη υπόθεση. Αν όμως απολαμβάνετε αυτές τις λιχουδιές καθημερινά, τότε σίγουρα ένα πρωί θα ανέβετε στη ζυγαριά και θα δείτε την κλίμακά της να εκτοξεύεται στα ύψη. Προσπαθήστε να είστε επιλεκτικοί σε ό,τι σας προσφέρουν και να αρνείστε διακριτικά έχοντας σαν δικαιολογία ότι είστε σε διατροφή.

Δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που φάγατε μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο. Δεν είναι μυστικό ότι το γρήγορο φαγητό δεν αποτελεί και την πιο υγιεινή επιλογή. Αλλά ακόμα και αν τρώτε ένα υγιεινό γεύμα κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή, δεν το ευχαριστιέστε με αποτέλεσμα μετά από λίγο να αναζητήσετε και πάλι κάτι για αν τσιμπολογήσετε. Η μοναδική λύση είναι την ώρα του μεσημεριανού να απομακρυνθείτε από το γραφείο και να φάτε είτε έξω είτε στην κουζίνα, εφόσον υπάρχει.

Αφήνετε το άγχος να σας καταβάλει. Οι υποχρεώσεις είναι πλέον πολλές και το άγχος επικρατεί στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο πρέπει να βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε, γιατί το στρες αναγκάζει το σώμα σας να απελευθερώσει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία προκαλεί επιθυμία για γλυκά.

Διαβάστε επίσης: Αυτά τα σνακ έχουν μέχρι 100 θερμίδες

Δεν παίρνετε τα σνακ από το σπίτι. Σίγουρα εκεί γύρω στο απόγευμα θα θελήσετε κάτι να ροκανίσετε, έτσι αν δεν έχετε πάρει μαζί σας  φρούτα ή ξηρούς καρπούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφύγετε στον αυτόματο πωλητή ή στο περίπτερο. Το μυστικό είναι να πακετάρετε από το προηγούμενο βράδυ υγιεινά και με λίγες θερμίδες σνακ, ώστε να τσιμπολογάτε τις δύσκολες ώρες στη δουλειά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss