Τι να τρώτε το πρωί για να χάσετε κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τι να τρώτε το πρωί για να χάσετε κιλά

Το έχετε ακούσει ξανά και ξανά: το υγιεινό πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν και οι μελέτες πλέον είναι συγκεχυμένες, αφού δεν είναι απόλυτα αληθές εάν το πρωινό συμβάλει ουσιαστικά στην απώλεια βάρους. Ωστόσο οι ειδικοί τείνουν να συμφωνήσουν ότι ξεκινώντας την ημέρα με ένα ολοκληρωμένο γεύμα δεν είναι ποτέ κακή επιλογή. Και αυτό γιατί το σωστό πρωινό μας παρέχει θρεπτικά συστατικά και μας κρατάει χορτάτους για αρκετές ώρες.

Όμως ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό και πόσο μεγάλο πρέπει να είναι ώστε να χάσετε βάρος; Προκειμένου να ξεκαθαρίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Καταρχάς στόχος σας πρέπει να είναι η καλή ισορροπία πρωτεϊνών, ινών, υγιεινών λιπών, και σύνθετων υδατανθράκων. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός σας παρέχει διαρκή ενέργεια και αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού. Κάποιες καλές επιλογές είναι το γιαούρτι με φρούτα και αμύγδαλα, smoothies με πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή βραστά αυγά και ένα μπολ φρούτα. Ένα υγιεινό πρωινό περιέχει περίπου 200 με 300 θερμίδες, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αν όμως δεν πεινάτε το πρωί τότε δεν χρειάζεται να πιέσετε τον εαυτό σας για να φάτε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακούσετε το σήματα που σας στέλνει το σώμα σας και να περιμένετε μέχρι να νιώσετε ότι πεινάτε πραγματικά.

Επίσης αν έχετε την τάση να καταναλώνετε μεγαλύτερα γεύματα και σνακ τότε μπορεί να καταναλώσετε μικρότερη μερίδα πρωινού. Το μέγεθος του πρωινού εξαρτάται από πόσο τρώτε όλη την ημέρα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χωρίσετε τις καθημερινές σας θερμίδες σε τρία γεύματα και δυο σνακ με τέτοιο τρόπο ώστε να μην νιώθετε ότι πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από την άλλη μεριά βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που αν τρώνε ένα πλούσιο πρωινό μπορούν να αντισταθμίσουν τις βραδινές λιγούρες αλλά και να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις.

Συμπερασματικά αν θέλετε να χάσετε βάρος το πρωινό γεύμα πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στις 300 με 500 θερμίδες ενώ μερικές μέρες που είναι πιο απαιτητικές μπορεί να χρειαστεί να παίρνετε 500 με 700 θερμίδες. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά, γι αυτό και τα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής είναι τα πιο αποτελεσματικά για να χάσετε τα περιττά κιλά. 

 

More for you

 
 

Don't Miss