Αυτά είναι τα καλύτερα ποτά αν κάνετε δίαιτα

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Αυτά είναι τα καλύτερα ποτά αν κάνετε δίαιτα

Το καλοκαίρι αποτελεί περίοδο ξεκούρασης, εκτόνωσης και απόδρασης από το άγχος της καθημερινότητας. Αυτή η διάθεση συνδυάζεται μεταξύ άλλων με τη διατροφική απελευθέρωση η οποία μπορεί να συνοδεύεται με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Μια  νύχτα όμως, στην πόλη μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στη δίαιτα σας, ειδικά αν παραγγείλετε κοκτέιλ υψηλής θερμιδικής αξίας. Στην πραγματικότητα, 1 γραμμάριο αλκοόλ έχει 7 θερμίδες, σε σύγκριση με μόνο 4 θερμίδες για ένα γραμμάριο υδατάνθρακες ή πρωτεΐνες. Τα νέα όμως, είναι καλά, με λίγο προγραμματισμό μπορείτε να αποφύγετε τη διατροφική καταστροφή, διότι υπάρχουν ορισμένα αλκοολούχα ποτά που είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες.

Βότκα

Μια μεζούρα έχει 97 θερμίδες.

Το καλύτερο ποτό είναι η βότκα με σόδα. Αν πιείτε το συγκεκριμένο ποτό παίρνετε θερμίδες μόνο από τη βότκα αφού η σόδα δεν έχει καθόλου θερμίδες.

Το χειρότερο ποτό είναι το sex on the beach, αφού μπορεί να σας δώσει μέχρι και 340 θερμίδες.

Ρούμι

Μια μεζούρα έχει 97 θερμίδες

Το καλύτερο ποτό είναι ρούμι με αναψυκτικό διαίτης. Ενώ το πιο θερμιδογόνο είναι η Pina Colada, ένα ποτό που αρέσει στους περισσότερους αφού είναι γλυκό και μας ταξιδεύει κάπου μακριά, εξωτικά. Δυστυχώς αυτό το εξωτικό ποτό είναι πλούσιο σε ζάχαρη και μας παρέχει περίπου 650 θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνουμε για να χάσουμε κιλά

Ουίσκι

Μια μεζούρα έχει 105 θερμίδες

Η καλύτερη επιλογή είναι να πιείτε σκέτο ουίσκι, αν όμως σας φαίνεται βαρύ και θέλετε ένα κοκτέιλ, τότε επιλέξτε το Μανχάταν. Ενώ το πιο θερμιδογόνο κοκτέιλ με ουίσκι είναι το Whiskey sour, γιατί μπορεί να μας παρέχει μέχρι και 240 θερμίδες.

Τεκίλα

Μια μεζούρα έχει 105 θερμίδες

Το καλύτερο ποτό είναι το Paloma, το οποίο περιέχει  χυμό γκρέιπφρουτ, σόδα και lime. Και να θέλετε να μειώσετε ακόμα περισσότερο τις θερμίδες  ζητήστε το χωρίς τη ζάχαρη ή το αλάτι γύρω από το ποτήρι.

Το πιο θερμιδογόνο είναι η μαργαρίτα. Ένα κοκτέιλ μου μας ταξιδεύει, μας πάει μέχρι το Μέξικο αλλά μας χαρίζει επίσης και 700 θερμίδες. Έτσι αν πιείτε δυο έχετε πάρει πάνω από τις μισές θερμίδες που χρειάζεστε σε μια ημέρα.

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχει ένα ποτό τόσο πιο θερμιδογόνο είναι. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως απολαύστε το αγαπημένο σας κοκτέιλ ή ποτό πάντα με μέτρο.

More for you

 
 

Don't Miss