Έπινα μόνο χυμούς για 3 ημέρες και δείτε τι μου συνέβη

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Έπινα μόνο χυμούς για 3 ημέρες και δείτε τι μου συνέβη

Για κάποιους ανθρώπους το φαγητό είναι απλά μια ανάγκη επιβίωσης ενώ για άλλους αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και συνδέεται με όμορφες στιγμές. Στην τελευταία κατηγορία ανήκω και εγώ, αφού πάντα απολαμβάνω ένα καλό πιάτο φαγητό. Θα μπορούσαμε όμως να ζήσουμε έστω και για τρεις ημέρες χωρίς αυτό; Σε συγκεκριμένο το ερώτημα αποφάσισα να δώσω απάντηση και γι αυτό απείχα από το φαγητό για τρεις ολόκληρες ημέρες και έπινα μόνο χυμούς. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν απολάμβανα ποτέ τους χυμούς και πάντα έτρωγα φρούτα. Έτσι όταν αποφάσισα να κάνω το συγκεκριμένο πείραμα, γνώριζα ότι θα ήταν μια τεράστια πρόκληση για εμένα. Έκανα λοιπόν μια λίστα με τους χυμούς που θα αγόραζα ή θα έφτιαχνα και ξεκίνησα την ημέρα μου πίνοντας δυο χυμούς. Στην αρχή ενθουσιάστηκα αφού είχα πολλές γευστικές επιλογές. Αυτό με έπεισε ότι τελικά μπορεί το πείραμα να μην ήταν τόσο δύσκολο όσο νόμιζα. Όσο όμως περνούσαν οι ώρες και έφτανε το βράδυ άρχισα να πεινάω και όταν μπήκα σπίτι το μόνο που ήθελα ήταν να ανοίξω το ψυγείο μου και να φάω κάτι, οτιδήποτε, δεν με ενδιάφερε τι θα ήταν αυτό. Ήξερα όμως ότι έπρεπε να συνεχίσω και έτσι αρκέστηκα στους χυμούς και επίσης έπεσα νωρίς για ύπνο για να ξεχάσω την πείνα μου. Τη επόμενη μέρα στο γραφείο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Το φαγητό ήταν παντού γύρω μου, το μύριζα, το έβλεπα και η πείνα που ένιωθα ήταν πρωτόγνωρη. Πεινούσα πολύ, όμως το χειρότερο ήταν η εξάντληση που είχα. Αισθανόμουν ότι όλες μου οι δυνάμεις με είχαν εγκαταλείψει και ότι δεν είχα την ενέργεια να κάνω οποιαδήποτε δραστηριότητα, ούτε καν να σκεφτώ.

Διαβάστε επίσης: Αυτά τα ροφήματα μας χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα

Και επιτέλους ξημέρωσε η τελευταία μέρα. Ξύπνησα και πεινούσα πολύ, δεν ήθελα να βλέπω άλλους χυμούς, το μόνο που επιθυμούσα ήταν ένα τοστ ή ένα μπολ δημητριακά. Παρόλα αυτά έκανα κουράγιο και συνέχισα την ημέρα μου πίνοντας και όχι τρώγοντας. Αγνόησα τη ζαλάδα και την υποτονικότητα που ένιωθα και συνέχισα μέχρι το τέλος, ώσπου έφτασε το βράδυ και δεν είχα όρεξη ούτε τους χυμούς να πιω ούτε το ψυγείο να ανοίξω. Σκέφτηκα ότι είχα καταπολεμήσει την πείνα μου, ότι πλέον ανήκω σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που αντιμετωπίζει το φαγητό σαν μέσο επιβίωσης. Όμως είχα κάνει λάθος, γιατί με το ξύπνησα την επόμενη ημέρα καταβρόχθισα ένα τοστ και ένα τεράστιο μπολ με δημητριακά και ένιωθα υπέροχα.Και κάπου εδώ το πείραμα είχε επιτέλους τελειώσει και μαζί του είχαν λαβει τέλος οι ζαλάδες, η υποτονικότητα  και ο πονοκέφαλος. 

Τι συνέβη όμως με το σωματικό μου βάρος;

Αν και δεν περίμενα μεγάλη διαφορά μέσα σε τρεις ημέρες, παρόλα αυτά έχασα ένα κιλό, που δεν το λες και λίγο, αλλά σίγουρα το λες πλασματικό. Γιατί πλασματικό; Γιατί τα πρώτα κιλά που χάνουμε προέρχονται κυρίως από υγρά και επίσης οι αυστηρές δίαιτες δεν οδηγούν μόνο σε χάσιμο λίπους, αλλά και σε χάσιμο μυϊκής μάζας. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος θα μειωθεί αλλά την ίδια στιγμή θα μειωθεί και ο μεταβολισμός. Και τι επιπτώσεις έχει αυτό; Μόλις τελειώσετε την ανορθόδοξη δίαιτα που ακολουθείτε, θα αρχίσετε να παίρνετε κιλά, ενώ τρώτε τις ίδιες ποσότητες που τρώγατε παλαιότερα και δεν παχαίνατε. Μέχρι στιγμής ο μοναδικός δρόμος για να χάσετε βάρος, είναι η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος με σταθερή αλλαγή στα κιλά σας, αφού τα αποτελέσματα θα είναι πιο μόνιμα και πιο έντονα στο τέλος. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο πείραμα. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss