Πώς πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Απώλεια βάρους. Μόνο δυο λέξεις και εκατομμύρια αναλύσεις και άλλες τόσες θαυματουργές συμβουλές για γρήγορα αποτελέσματα. Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά από όσο θεωρούνται. Ποιο όμως είναι το μυστικό και πώς πρέπει να τρώτε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Τo βασικό είναι να μάθετε να ακούτε το σώμα σας. Και αν αναρωτιέστε τι εννοούμε με αυτό, συνεχίστε την ανάγνωση.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι η πείνα καθώς και το αίσθημα της πείνας. Κάθε φορά που πηγαίνετε να φάτε κάτι, ρωτήστε τον εαυτό σας αν πεινάτε πραγματικά. Εάν μάθετε να αναγνωρίζετε την πραγματική πείνα και να τη διαχωρίζετε από τη συναισθηματική, θα μπορέσετε να αποφασίζετε πότε πρέπει να φάτε. Επίσης το κλειδί είναι να τρώτε μέχρι το σημείο που νιώθετε ικανοποιημένοι και όχι φουσκωμένοι. Να σηκώνεστε δηλαδή από το τραπέζι και να μην έχετε χορτάσει εντελώς. Έτσι αντί να παρακολουθείτε συνέχεια το ρολόι και να τρώτε ακριβώς συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, αρχίστε να τρώτε όταν το σώμα σας, σας δώσει το σήμα της πείνας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε πρόγραμμα, απλά δεν υπάρχει λόγος να σας πιάνει πανικός αν δεν φάγατε το σνακ στις πέντε και το φάγατε στις εφτά. Φυσικά εάν ανήκετε στους ανθρώπους που ξεχνούν να φάνε επειδή είναι πολυάσχολοι τότε είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιο πιστά το ωράριο του διατροφικού σας προγράμματος, ώστε να μην καταλήγετε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φαγητού στο κυρίως γεύμα.

Διαβάστε εδώ: Πες μου τι θέλεις να φας να σου πω τι νιώθεις

Συμπερασματικά εάν μάθετε να ξεχωρίζετε πότε πεινάτε πραγματικά και δεν τρώτε επειδή είστε κουρασμένοι, αγχωμένοι ή επειδή βαριέστε, θα καταφέρετε να χάσετε τα περιττά κιλά. Ακούστε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας. Εκείνο γνωρίζει καλύτερα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss