Πώς να χάσετε κιλά χωρίς να γυμνάζεστε

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Πώς να χάσετε κιλά χωρίς να γυμνάζεστε

Η απώλεια βάρους είναι συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης. Ωστόσο πολλοί τείνουν να υπερεκτιμούν το ποσό των θερμίδων που καίνε στο γυμναστήριο. Το αποτέλεσμα είναι να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίνε και να παίρνουν κιλά. Γι αυτό λοιπόν σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνω μερικούς τρόπους για το πώς να μειώσετε το βάρος σας χωρίς να επισκεφτείτε το γυμναστήριο.

Πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίς. Η αυπνία μπορεί να αυξήσει τις ορμόνες της πείνας και να μειώσει την ορμόνη του κορεσμού τη λεπτίνη. Επίσης όσοι κοιμούνται αργά συνήθως τείνουν να τσιμπολογάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Να έχετε πάντα στο ψυγείο σας ψιλοκομμένα λαχανικά. Η κατανάλωση λαχανικών υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Προετοιμάστε το δικό σας μεσημεριανό. Όταν φτιάχνετε εσείς το γεύμα σας μπορείτε να ελέγξετε τα υλικά που χρησιμοποιείτε και τις θερμίδες που θα καταναλώσετε.

Μειώστε το στρες. Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι το άγχος προκαλεί την αύξηση της κορτιζόλης μια ορμόνη η οποία αναγκάζει το σώμα σας να αποθηκεύει λίπος.

Διαβάστε εδώ: 4 απλά πράγματα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Καθαρίστε τα τρόφιμα από το χώρο εργασίας σας. Για να περιορίσετε την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, θα πρέπει να τα απομακρύνετε πρώτα από το χώρο εργασίας, γιατί εκεί περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Μειώστε τις εξόδους σας για φαγητό. Όχι δεν σας ζητάω να κοινωνικοποιήστε λιγότερο, αλλά μπορείτε να μειώσετε κάπως τις ημέρες που βγαίνετε για φαγητό και έτσι θα μειώσετε και τις θερμίδες.

Τέλος πηγαίνετε για πεζοπορία. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους θεωρείται καλύτερη σε σύγκριση με την προπόνηση στο γυμναστήριο. Βοηθά επίσης να συνδεθείτε περισσότερο με τη φύση και ανακουφίζει από την κατάθλιψη και το άγχος.

More for you

 
 

Don't Miss