Με αυτή τη διατροφή θα χάσετε όλα τα περιττά κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017

Με αυτή τη διατροφή θα χάσετε όλα τα περιττά κιλά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσουμε κιλά, αφού σχεδόν κάθε μήνα εμφανίζεται και μια νέα διατροφή που υπόσχεται γρήγορη και εύκολη απώλεια. Οι εμπνευστές διαφόρων μεθόδων αδυνατίσματος επικαλούνται διάφορους μηχανισμούς που εξασφαλίζουν την απώλεια βάρους, συνήθως όμως πρόκειται για επαναλήψεις παλιών διατροφικών προγραμμάτων με αναμφισβήτητα αποτελέσματα. Ωστόσο σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American College of Nutrition υπάρχει μια διατροφή που μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά και ταυτόχρονα προάγει την υγεία. Ποια είναι αυτή; Δεν είναι άλλη από τη χορτοφαγική. Με ποιό τρόπο όμως η χορτοφαγική διατροφή θα βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Καταρχάς αν και υπάρχουν διάφορα είδη χορτοφαγικής διατροφής, πρέπει να επιησμάνουμε πως δεν είναι τόσο περιοριστική όσο η vegan, οπότε ενώ δεν τρώτε κρέας μπορείτε να καταναλώσετε αυγά ή/και γαλακτοκομικά. Η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία δεν είναι και η μοναδική, επιβεβαιώνει ότι η οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν περισσότερα κιλά όταν ακολουθήσουν τη φυτοφαγική διατροφή. Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης όταν κάποιος κόψει το κρέας μειώνει την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών οξέων και έτσι μπορεί να καταλήξει σε πιο εύκολη απώλεια βάρους.

Δαιβάστε εδώ: Οι πιο γρήγοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τη φουσκωμένη κοιλιά

Αν τώρα αναρωτιέστε πώς θα πάρετε αρκετή πρωτεΐνη και σίδηρο, αν δεν καταναλώνετε ζωικές πρωτεΐνες, η απάντηση είναι απλή: κάνοντας τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφίμων, θα μπορέσετε να λάβετε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.  

Είναι γνωστό ότι τα όσπρια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, όμως είναι χαμηλής βιολογικής αξίας. Έτσι για να λάβετε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, πρέπει να συνδυάζετε όσπρια με δημητριακά όπως φακές με ρύζι, ρεβύθια με πατάτα. Επίσης μπορείτε  να επιλέγετε θαλασσινά, ξηρούς καρπούς και σόγια.

Όσο αφορά το σίδηρο, είναι γνωστό πως στις φυτικές τροφές έχει χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, που σημαίνει ότι απορροφάται σε μικρές ποσότητες. Για να αυξήσουμε λοιπόν την απορρόφηση από αυτές τις πηγές πρέπει να συνοδεύουμε τις φυτικές τροφές με βιταμίνη C και καροτενοειδή. Καλές πηγές σιδήρου για χορτοφάγους είναι τα : Θαλασσινά, χαλβάς, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι.

Συμπερασματικά εάν γνωρίζετε ποιές τροφές να καταναλώνετε και τι συνδυασμούς να κάνετε, θα μπορέσετε να καλύψετε όλες τις διατροφικές σας ανάγκες και να χάσετε τα περιττά κιλά. 

 

More for you

 
 

Don't Miss