Δείτε τι λάθη κάνετε και παίρνετε κιλά στις γιορτές

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε τι λάθη κάνετε και παίρνετε κιλά στις γιορτές

Η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι και πάλι εδώ! Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένες με τη χαρά και τη ξεγνοιασιά.  Όλοι βρισκόμαστε σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και καθώς οι μέρες περνάνε καταλήγουμε να δοκιμάζουμε όλες τις λιχουδιές και τα γλυκά που υπάρχουν παντού. Από την άλλη μεριά, ομολογουμένως τα Χριστούγεννα είναι μια δύσκολη περίοδος για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια δίαιτα και να χάσουν κιλά. Αν όμως, αποφύγετε τα παρακάτω λάθη, θα απολαύσετε τις γιορτές χωρίς ενοχές.

Μένετε νηστικοί για πολλές ώρες. Τις ημέρες των γιορτών όλο και κάπου θα είστε καλεσμένοι για φαγητό. Το βασικό όμως λάθος που κάνετε είναι να μην τρώτε όλη την ημέρα με σκοπό να απολαύσετε όλες τις λιχουδιές στο δείπνο. Αλλά όταν κάθεστε στο τραπέζι πεινασμένοι καταναλώνετε ό,τι βρείτε μπροστά σας χωρίς να υπολογίζετε την ποσότητα. Με λίγα λόγια θα χάσετε το μέτρο. Αν όμως έχετε φάει κάτι από πριν θα είστε σε θέση να δοκιμάσετε από όλα, αλλά με πιο μετριοπαθή προσέγγιση.

Διαβάστε εδώ: Έπινα λεμόνι με τζίντζερ και κανέλα για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Ζυγίζεστε κάθε μέρα. Αν κάθε πρωί που ξυπνάτε ανεβαίνετε στη ζυγαριά για να παρακολουθήσετε το βάρος σας, υπάρχει το ενδεχόμενο να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Το να ζυγίζεστε καθημερινά, κυρίως τις ημέρες των γιορτών, δεν αποτελεί και την καλύτερη επιλογή, διότι μέσα σε μια μέρα μπορεί να συμβούν πολλές μικρές αλλαγές στο σώμα σας και να επηρεάσουν το βάρος σας. Ένα παράδειγμα είναι η κατακράτηση υγρών που μπορεί να σας προσθέσει κιλά αλλά μετά από λίγες μέρες θα έχουν φύγει. Έτσι αν πάτε σε ένα πάρτι, πιείτε αλκοόλ και φάτε και ζυγιστείτε την επόμενη ημέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα είστε ένα κιλό πάνω. Η χρυσή τομή είναι να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένη ώρα και μέρα.

Σκέφτεστε ότι θα κάνετε δίαιτα μετά την Πρωτοχρονιά. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, ζεστή σοκολάτα, γαλοπούλα με γέμιση, θέλετε να τα φάτε όλα. Και γιατί όχι; Θα ξεκινήσετε δίαιτα μετά τις γιορτές. Όμως, αν ξεφύγετε, ο γυρισμός μετά είναι πολύ πιο δύσκολος και χρονοβόρος. Και τι να κάνετε; Να κλειστείτε στο σπίτι σας; Και φυσικά όχι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι φάτε με μέτρο και εάν ξεφύγετε τότε τον επόμενη μέρα μπορείτε να επιστρέψετε στην κανονική σας διατροφή, έτσι ώστε να έχετε μια ισορροπία.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και προσπαθήσετε να έχετε ένα μέτρο, τότε σίγουρα θα απολαύσετε τις γιορτές χωρίς κιλά και ενοχές. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss