Τι έτρωγα κάθε βράδυ και έχασα όλα τα περιττά κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τι έτρωγα κάθε βράδυ και έχασα όλα τα περιττά κιλά

Θέλετε να μάθετε πώς το τελευταίο γεύμα της ημέρας με βοήθησε να χάσω όλα τα περιττά κιλά; Παρακάτω θα σας αποκαλύψω την τέλεια εξίσωση για το τι έτρωγα και άρχισα να βλέπω αποτελέσματα στο σώμα μου.

Όσο προσπαθούσα να χάσω βάρος είχα στόχο το βραδινό μου γεύμα να μη ξεπερνάει τις 400 θερμίδες. Όμως το πιο σημαντικό από όλα ήταν ότι παρόλο που έκανα δίαιτα, δεν παρέλειψα καμία ομάδα τροφίμων, αντιθέτως το γεύμα μου περιείχε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Δείτε αναλυτικά πόσα γραμμάρια έπαιρνα από την κάθε ομάδα.

Υδατάνθρακες

Κάθε βράδυ κατανάλωνα 45 με 55% των θερμίδων μου σε υδατάνθρακες, που αντιστοιχούν σε 50 έως 70 γραμμάρια. Μην φοβάστε να φάτε υδατάνθρακες το βράδυ, επειδή νομίζετε ότι θα πάρετε κιλά, γιατί σημασία έχει η συνολική πρόσληψη θερμίδων. Στην πραγματικότητα αν καταναλώσετε σύνθετους υδατάνθρακες στο βραδινό σας γεύμα, μπορεί  να μειωθούν οι επιδρομές στο ψυγείο αργά τη νύχτα.

Πρωτεΐνες

Περίπου το 20 με 25% των θερμίδων του βραδινού μου αποτελείτο από πρωτεΐνη, που αντιστοιχεί σε 25 έως 35 γραμμάρια. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό, αφού μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση και τη διατήρηση των μυών και δεδομένου ότι το σώμα σας κάνει ανοικοδόμηση το βράδυ, η εξασφάλιση της πρωτεΐνης είναι σημαντική.

Λίπη

Ναι παρόλο που ήθελα να χάσω κιλά κατανάλωνα και λιπαρά οξέα. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή που έκανα: απέφευγα τα κορεσμένα λιπαρά και προτιμούσα τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται στο ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια, στους ξηρούς καρπούς, στο αβοκάντο..Συγκεκριμένα το βραδινό μου γεύμα περιείχε 15 με 25 γραμμάρια λίπη, που είναι περίπου 30 με 35% των συνολικών μου θερμίδων.

Διαβάστε εδώ: Έπινα γάλα με σαφράν για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Τα πιο βασικά λάθη που κάνετε το βράδυ

Δεν τρώτε υδατάνθρακες. Είναι αλήθεια ότι αν αποφεύγετε τους υδατάνθρακες θα χάσετε πιο γρήγορα κιλά, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνιμο. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούν πρωτεϊνικές δίαιτες, δυστυχώς θα πάρουν και πάλι όλα τα κιλά που χάσανε. Επίσης, αποφεύγοντας τους υδατάνθρακες στερείτε από τον οργανισμό σας το κυριότερο καύσιμο για να λειτουργήσει σωστά και να έχει ευεξία. Το βραδινό σας γεύμα πρέπει να περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα αμυλούχα λαχανικά, και τα όσπρια. Όταν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή είναι πιο εύκολο να τη διατηρήσετε σε μακροπρόθεσμη βάση.

Χρησιμοποιείτε τεράστια πιάτα. Όταν τρώτε σε μεγάλα πιάτα η κανονική μερίδα σας φαίνεται πολύ μικρή, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν όμως αρχίσετε να χρησιμοποιείτε πιο μικρά πιάτα και μπολ θα καταναλώνετε και λιγότερο φαγητό.

Τρώτε αυστηρά πριν τις 8 το βράδυ. Ο «κανόνας» να τρώτε βραδινό μέχρι τις 20:00 είναι απλά ένας μύθος. Δεν πρόκειται να πάρετε κιλά, αν επιλέξετε να καταναλώσετε το βραδινό σας γεύμα πιο αργά. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ωράρια, έτσι αν κοιμάστε στις δυο το βράδυ, δεν είναι εφικτό να φάτε το τελευταίο σας γεύμα πριν τις 20:00. Για να βοηθήσετε την πέψη καλό είναι να τρώτε το βραδινό δυο με τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο.

Η απώλεια βάρους είναι απλά μαθηματικά, πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε και πάντα να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή για να έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss