Δείτε τι λάθη έκανα στο πρωινό γεύμα και πήρα 4 κιλά σε ένα μήνα

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δείτε τι λάθη έκανα στο πρωινό γεύμα και πήρα 4 κιλά σε ένα μήνα

Αναμφισβήτητα το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, διότι μας γεμίζει με την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Έτσι φτιάχνοντας ένα υγιεινό πρωινό θα χάσουμε ή θα διατηρήσουμε το βάρος μας και θα νιώθουμε ευεξία. Σωστά; Κι όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, γιατί ό,τι είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι έχει και λίγες θερμίδες. Ένα πρωινό γεύμα κρύβει πολλές παγίδες και μπορεί να ανεβάσει τα νούμερα στη ζυγαριά. Αυτό συνέβη και σε εμένα και μέσα σε ένα μήνα είχα πάρει 4 ολόκληρα κιλά. Δείτε τι λάθη έκανα ώστε να τα αποφύγετε.

Λάθος 1: Έφτιαχνα smoothie και έβαζα τα πάντα. Μπορεί τα smoothies να είναι υγιεινά, όμως μπορεί να μετατραπούν και σε θερμιδικές βόμβες. Και επειδή δεν υπολόγιζα τα υλικά που χρησιμοποιούσα κατέληγα και έπαιρνα πολλές περιττές θερμίδες. Ποια είναι η καλύτερη λύση; Πρέπει να υπολογίζετε τις μερίδες ακόμα και στα φρούτα, γιατί ένα μέτριο φρούτο έχει περίπου 60 θερμίδες. Επίσης αν σας αρέσει να βάζετε αβοκάντο ή φυστικοβούτυρο πρέπει να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα δεδομένου ότι και τα δυο, αν και υγιεινά περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Λάθος 2: Δεν διαβάζα τις ετικέτες τροφίμων. Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι σίγουρα μια υγιεινή επιλογή, αλλά μπορεί επίσης να έχουν ζάχαρη, άρα και αρκετές θερμίδες. Η λύση είναι να διαβάζετε τα συστατικά πριν αγοράσετε τα αγαπημένα σας δημητριακά πρωινού. Επίσης, να τα καταναλώνετε πάντα με πρωτεΐνη, όπως ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι.

Λάθος 3: Έβαζα ζάχαρη και κρέμα γάλακτος στον καφέ μου. Μπορεί ο καφές να μην έχει θερμίδες, όμως μια λάθος επιλογή τον μετατρέπει σε θερμιδική βόμβα. Αν τον πίνετε γλυκό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκαντικό ή να βάζετε κανέλα ώστε να έχει μια επιπλέον γεύση.

Μπορεί οι περισσότεροι να σκέφτεστε την υγιεινή διατροφή ως μια κατάσταση όλα ή τίποτα, ωστόσο το κλειδί είναι το μέτρο. Στην ουσία θα πρέπει να τρώτε, ξεκινώντας από το πρωί, μόνο όση τροφή χρειάζεται το σώμα σας. Στο τέλος κάθε γεύματος θα πρέπει να νιώθετε ικανοποιημένοι αλλά όχι φουσκωμένοι. Το μυστικό για να μην πάρετε κιλά είναι να υιοθετήσετε μια διατροφή που μπορείτε να διατηρήσετε στη ζωή σας και όχι μόνο για μερικές εβδομάδες.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss