Τα πιο θρεπτικά τρόφιμα του κόσμου

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τα πιο θρεπτικά τρόφιμα του κόσμου

Φανταστείτε το ιδανικό φαγητό. Αυτό που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να καλύψουν, αλλά χωρίς να υπερβούν, τις καθημερινές μας θρεπτικές απαιτήσεις. Εάν υπήρχε ένα τέτοιο φαγητό, καταναλώνοντάς το χωρίς να τρώμε τίποτα άλλο, θα πρόσφερε στον οργανισμό μας τη άριστη διατροφική ισορροπία.

Τέτοιο φαγητό δεν υπάρχει. Αλλά κάτι μπορούμε να κάνουμε.  Το δεύτερο καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, δηλαδή το κλειδί της υγιεινής διατροφής, είναι να κάνουμε έναν ισορροπημένο συνδυασμό τροφών υψηλής διατροφικής αξίας, που όταν καταναλώνονται μαζί, δεν περιέχουν μεγάλη ποσότητα από οποιαδήποτε θρεπτική ουσία, ώστε να αποφεύγεται η υπέρβαση της καθημερινής ποσότητας που συνιστούν οι διατροφολόγοι.Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερα από χίλια τρόφιμα και έδωσαν στο καθένα μια διατροφική βαθμολογία. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία κάποιου τροφίμου, τόσο πιο κατάλληλο είναι για φαγητό, αρκεί να μην υπερβαίνει τις καθημερινές διατροφικές μας ανάγκες όταν τρώγεται σε συνδυασμό με άλλες τροφές.

Στο BBC βρήκαμε τη λίστα με τα 100 πιο θρεπτικά τρόφιμα από τα χίλια που έχουν αναλυθεί και ταξινομηθεί επιστημονικά ανάλογα με τη διατροφική τους αξία και από αυτά διαλέξαμε τα πενήντα πιο οικεία σε μας:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

 

More for you

 
 

Don't Miss