Πώς δεν θα πάρετε κιλά στην εμμηνόπαυση

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Πώς δεν θα πάρετε κιλά στην εμμηνόπαυση

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες διαμαρτύρονται για την αύξηση του σωματικού βάρους στη  μέση ηλικία. Συνήθως όμως οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα των γυναικών οφείλονται στην εμμηνόπαυση και στις ορμόνες. Οι επιστήμονες μελέτησαν τις αλλαγές που οι γυναίκες περνούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και βρήκαν ενδείξεις για το πώς να διατηρηθεί το βάρος ή να επιτευχθεί η απώλεια κιλών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Καταρχάς η εμμηνόπαυση συμβαίνει όταν μια γυναίκα δεν έχει έμμηνο ρύση για δώδεκα μήνες. Πολλές βιώνουν εξάψεις, δυσκολία στον ύπνο, στη συγκέντρωση και κατήφεια ή ευερεθιστότητα. Μερικές γυναίκες αναφέρουν επίσης, αρθραλγίες και αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ η απώλεια κιλών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι συχνά δύσκολη.

Μπορείτε όμως να αποφύγετε την αύξηση του βάρους στην εμμηνόπαυση;

Για να επιτευχθεί μια απώλεια βάρους ή για να αποτραπεί μια αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, πρέπει καταρχάς να  παραμείνετε  ενεργές και να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή. Εάν ο τρόπος ζωής σας αρχίζει να αλλάζει καθώς μεγαλώνετε, προσπαθήστε να κρατήσετε τη σωματική δραστηριότητα στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων σας. Όταν τα παιδιά μετακινούνται μακριά από το σπίτι, χρησιμοποιείστε τον επιπλέον χρόνο για να ασκηθείτε. Επισκεφτείτε το γυμναστήριο ή μάθετε ένα καινούριο άθλημα. Εάν έχετε περισσότερο χρόνο για να διασκεδάσετε, μπορείτε να μάθετε μερικές συμβουλές για υγιεινό μαγείρεμα και να βρείτε συνταγές με λίγες θερμίδες και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα χάσετε κιλά με μόνο όπλο την παλάμη σας

Πρέπει επίσης να εξετάσετε μήπως έχετε αλλάξει και εσείς οι ίδιες κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα μπορεί να μειώθηκε ο φόρτος εργασίας γύρω από το σπίτι, να έχετε έναν πιο αργό ρυθμό ζωής σε σχέση με παλαιότερα ή να έχετε σταματήσει κάποιες κοινωνικές δραστηριότητες, οι οποίες σας βοηθούσαν στο  να κινήστε περισσότερο. Όλες αυτές οι αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του συνολικού επιπέδου σωματικής δραστηριότητας και κατ επέκταση σε αύξηση των κιλών.

Τέλος, αν θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο για θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, μιλήστε με το γιατρό σας. Μαζί μπορείτε να καθορίσετε την καλύτερη θεραπεία για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss