Ποιες τροφές θα σας χαρίσουν λαμπερή επιδερμίδα

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ποιες τροφές θα σας χαρίσουν λαμπερή επιδερμίδα

Οι περισσότεροι από μας γεννιούνται με υγιές και εύπλαστο δέρμα. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται λιγότερο λαμπερό και έρχεται αντιμέτωπο με την καθημερινή φθορά. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως αν και η ποιότητα του δέρματος οφείλεται στα γονίδια μας, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αποκτήσουμε λαμπερή επιδερμίδα. Ένα από αυτά είναι η διατροφή η οποία παίζει σημαντικό ρόλο την υγεία του δέρματος. Εντάξτε στην καθημερινότητά σας τις παρακάτω τροφές και θα αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα.

Λάχανο

Όσο ρυτιδιασμένο και αν σας φαίνεται το λάχανο, τόσο καλό κάνει στην επιδερμίδα. Και αυτό γιατί μόνο ένα φλιτζάνι τροφοδοτεί τον οργανισμό με τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Α και C, όπου και οι δυο βιταμίνες είναι απαραίτητες για την ενίσχυση του κολλαγόνου.

Καρύδια

Οι αγαπημένοι αυτοί ξηροί καρποί είναι πλούσιοι με άλφα-λινολενικό οξύ (ALA),  το οποίο είναι γνωστό ότι ενισχύει την παραγωγή των κυττάρων του δέρματος και κλειδώνει την  υγρασία.  Προσθέστε μια χούφτα καρύδια στις σαλάτες και στο πλιγούρι βρώμης και θα διαπιστώσετε την αλλαγή της επιδερμίδας σας προς το καλύτερο.

Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε η οποία βοηθάει ώστε η επιδερμίδα να είναι πάντα λαμπερή, ενώ προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Σπόροι ροδιού

Όσο περίεργο και αν σας ακούγετε είναι γεγονός πως αν προσθέσετε αυτό το φρούτο στη διατροφή σας η επιδερμίδα σας θα γίνει πιο φωτεινή. Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές και αυξάνουν τη ροή του αίματος. Επίσης, οι σπόροι ροδιού περιέχουν το ελλαγικό οξύ που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την καταστροφή του κολλαγόνου, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Ντομάτες

Το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις ντομάτες, συμβάλει στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επίσης επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Ο χυμός ντομάτας είναι μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό σας.

More for you

Don't Miss