Μικρά μυστικά για να χάσετε κιλά και να προετοιμάσετε το σώμα σας για το καλοκαίρι

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μικρά μυστικά για να χάσετε κιλά και να προετοιμάσετε το σώμα σας για το καλοκαίρι

Κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι μας πιάνει πανικός και θέλουμε να χάσουμε όλα τα κιλά που πήραμε το χειμώνα. Όμως λίγο η θάλασσα, λίγο οι βόλτες, λίγο τα παγωτά και οι αλμυρές λιχουδιές, καθιστούν δύσκολη την απόφαση να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής. Από την άλλη μεριά έχουμε το δίλημμα φαγητό ή μαγιό; Ευτυχώς πλέον δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε αρκεί να κάνετε έξυπνες επιλογές και θα βγείτε στην παραλία με σώμα που πάντα επιθυμούσατε.

Διαλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες, είναι να διαλέξετε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αφθονούν σε λαϊκές αγορές και στα παντοπωλείο σας. Πέραν του ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες, είναι πλούσια με βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες.

Μεγειρέψετε έξυπνα. Μπείτε στη κουζίνα και ετοιμάστε κρύες σούπες με λίγες θερμίδες, όπως με λαχανικά ή γκασπάτσο. Οι σούπες αποτελούν την ιδανική επιλογή για να ξεκινάτε τα γεύματά σας γιατί σας φουσκώνουν και  δεν τρώτε μεγάλη ποσότητα από το κυρίως πιάτο. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κατανάλωναν σούπα στην αρχή του γεύματος, τρώγανε λιγότερο σε σχέση με εκείνους που δεν ξεκινούσαν το γεύμα τους με μια σούπα.

Καταναλώστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά που είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες και μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια κιλών.

Επιλέξτε ποτά με λίγες θερμίδες. Τα έτοιμα smoothies, τα ζαχαρούχα ποτά και τα αναψυκτικά καταναλώνονται πολύ πιο εύκολα όταν έχει ζέστη. Όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί περιέχουν αρκετές θερμίδες που μπορούν να σας προσθέσουν περιττά κιλά. Επιλέξετε ροφήματα χωρίς θερμίδες όπως, ανθρακούχο νερό, σόδα και τσάι χωρίς ζάχαρη.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές σε συνδυασμό με την άσκηση θα βγείτε στις παραλίες και θα φοράτε το αγαπημένο σας μαγιό αφού θα έχετε χάσει όλα τα περιττά κιλά.

More for you

 
 

Don't Miss