Αυτό είναι το είδος σοκολάτας που μειώνει το στρες

The JennettesTHE JENNETTES Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Αυτό είναι το είδος σοκολάτας που μειώνει το στρες

Σύμφωνα με δύο νέες έρευνες, ένα συγκεκριμένο είδος σοκολάτας μπορεί να μειώσει το στρες και να βελτιώσει τη μνήμη μας -τα αποτελέσματα της έρευνας, όμως, δεν συσχετίζονται με τη περιεκτικότητα σε ζάχαρη της σοκολάτας. Επικεντρώνεται στη συγκέντρωση του κακάου, με τους ερευνητές να σημειώνουν πως τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Διαβάστε επίσης: Πόση ζάχαρη πρέπει να τρώτε κάθε μέρα εάν θέλετε να χάσετε κιλά

 

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό πως το κακάο είναι μία είναι μια ισχυρή πηγή φλαβονοειδών, την οποία το LiveScience περιγράφει ως ένα είδος φυτοθρεπτικού συστατικού που περιέχεται στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Ως αντιοξειδωτικά, τα φλαβονοειδή έχουν αντιφλεγμονώδη δράση στο ανθρώπινο σώμα, φέροντας ένα σημαντικό σύνολο οφελών για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πράγματι, οι πλούσιες σε φλαβονοειδή διατροφές σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου και των νευροεκφυλιστικών και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η σοκολάτα που καταναλώνουμε πρέπει να έχει ποσοστό κακάου τουλάχιστον 70% έτσι ώστε να ωφελεί τον οργανισμό μας -πράγμα που σημαίνει πως το πιο ωφέλιμο είδος είναι η μαύρη σοκολάτα. Καταναλώνοντας αυτό το 70% σε τακτική βάση, μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να βελτιώσουμε τη μνήμη μας και να μειώσουμε τα επίπεδα στρες.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss