3 καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

3 καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο το σώμα μας και το πώς θα χάσουμε τα περιττά κιλά. Οι διαιτολόγοι της Full Health Nutrition σας προτείνουν 3 απλά και καθημερινά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Να τρώτε περισσότερα λαχανικά. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες. Επίσης η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και σε φυτικές ίνες βοηθάνε να νιώσετε χορτάτοι πιο πολλές ώρες και να αποφύγετε το τσιμπολόγημα.

Διαβάστε εδώ: Γιατί να πίνετε κάθε πρωί γάλα καρύδας με μέλι

Να τρώτε όταν είστε πεινασμένοι. Αυτό μπορεί να σας ακούγετε προφανές, όμως τις περισσότερες φορές μπερδεύουμε τη συναισθηματική πείνα με την πραγματική, με αποτέλεσμα να τρώμε επειδή είμαστε λυπημένοι ή επειδή βαριόμαστε. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν πεινάτε πραγματικά ή απλά θέλετε να καλύψετε κάποιο συναισθηματικό κενό. Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσετε τη συναισθηματική πείνα είναι να συνειδητοποιήσετε το ρόλο που παίζει το φαγητό στη ζωή σας. Δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία. Πρέπει να παλέψετε με τον ίδιο σας τον εαυτό και τον τρόπο που έχει μάθει να αντιδρά όταν βρίσκεται σε συναισθηματική πίεση.

Πιείτε περισσότερο νερό. Συχνά αισθάνεστε ότι πεινάτε ενώ στην πραγματικότητα νιώθετε διψασμένοι. Δεν χρειάζεται να πίνετε κάθε λίγο και λιγάκι νερό, απλά πριν ανοίξετε το ψυγείο, ικανοποιήστε πρώτα το αίσθημα της δίψας και περιμένετε λίγα λεπτά πριν φάτε οτιδήποτε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss