Τεχνικές κατά του στρες

Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012

Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012

Τεχνικές κατά του στρες
Εκπαιδευτείτε και καταπολεμήστε το με τα σωστά όπλα.

Το να καταφέρει κάποιος να ελέγξει ή να αποβάλλει το στρες του δεν είναι κάτι το απλό και το εύκολο, ειδικά όταν περιτριγυρίζεται από χιλιάδες καλούς λόγους για τους οποίους δικαιολογείται να είναι φορτισμένος. Για αυτό χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση και υπενθύμιση στον εαυτό μας ότι δεν πρέπει να αφήσουμε το στρες και το άγχος να κυριεύσει τη ζωή μας.

Να μερικοί τρόποι που μπορεί να σας βοηθήσουν:

Πάρτε time out Όπως δίνουν οι προπονητές στους παίκτες τους time out για να πάρουν μια ανάσα και να ανασυνταχτούν, δώστε και εσείς στον εαυτό σας μερικά λεπτά αποφόρτισης είτε κάνοντας μερικές βαθιές αναπνοές, είτε κάνοντας κάποιες χαλαρωτικές κυκλικές ασκήσεις που θα χαλαρώσουν τους ώμους και το κεφάλι σας.

Ανοίξτε το παράθυρο Την ώρα που νιώθετε πως το άγχος αρχίζει να παίρνει το πάνω χέρι, ανοίξτε το παράθυρο και κοιτάξτε έξω από αυτό. Αυτή η τόσο απλή κίνηση μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα στην ψυχολογία σας.

Αυτό-υπνωτιστείτε Σύμφωνα με τους ερευνητές εάν πετύχετε αυτή την μορφή ύπνωσης μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας, να ρίξετε τους παλμούς σας και να μειώσετε την μυϊκή ένταση. Κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε μια οθόνη σινεμά όπου προβάλει κάτι αγχωτικό όπως έναν δρόμο με κίνηση στην αριστερή λωρίδα. Ένα συνεχεία κάντε εικόνα τη λύση στην δεξιά λωρίδα, όπως το να βρείτε έναν παράδρομο όπου θα την προσπεράσετε. Αυτή η διαδικασία θα σας απορροφήσει τόσο σαν να είχατε αφοσιωθεί στην πλοκή μιας πολύ καλής ταινίας. Κάντε αυτή την άσκηση για 5 λεπτά και εάν μπορείτε επαναλάβετε την μέσα στην μέρα.

Συγχωρέστε πραγματικά κάποιον Αναπληρώστε τον θυμό σας, με κατανόηση. Ακούγεται δύσκολο αλλά είναι αλήθεια πως όσο πιο αρνητικά συναισθήματα κουβαλάτε, τόσο θα μεγαλώνει και η ένταση σας. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η συγχώρεση μας κάνει να βλέπουμε καλύτερα την αλήθεια. Όταν είμαστε αναστατωμένοι η οπτική μας περιορίζεται.

Λουλούδια τα θεραπευτικά Κι όμως έρευνες στο πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ έδειξαν πως τα λουλούδια έκαναν τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή να έχουν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη. Γα αυτό κρατήστε ένα λουλούδι στο γραφείο σας ή που και που αγοράστε λουλούδια για τον εαυτό σας.

Πείτε γεια στο στρες με ένα (ή πολλά) φιλιά! Ένα φιλί με διάρκεια τουλάχιστον 10 δευτερολέπτων την ημέρα, μπορεί να κάνει τη διαφορά στα επίπεδα του στρες σας. Αυτή η φυσική επαφή μας γεμίζει με ενδορφίνες και άρα μας ηρεμεί και μας κάνει πιο χαρούμενους.

Που και που βρίστε και λιγάκι! Η έρευνα δικαιώνει κάποιους εδώ αφού αποδεικνύεται πως όταν μας έρχεται αυτή η κακιά κουβέντα στο στόμα πρόκειται για έναν μηχανισμό με σκοπό να απελευθερωθεί έτσι το στρες. Προσοχή όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να το κάνετε όποτε, όπου και σε όποιον θέλετε. Κρατήστε το για τον εαυτό σας, ειδικά στον εργασιακό χώρο.

Πηγή: www.allure.com

More for you

 
 

Don't Miss