Αυτά είναι τα 6 φαγητά του μέλλοντος

The JennettesTHE JENNETTES Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αυτά είναι τα 6 φαγητά του μέλλοντος

Είτε απολαμβάνετε τα ιδιαίτερα γεύματα, είτε σας νοιάζει το περιβάλλον, είτε και τα δύο, το μέλλον του φαγητού είναι ένα ενδιαφέρον θέμα. Σιγά σιγά ο κόσμος ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για το κόστος που έχουν οι διατροφικές μας συνήθειες στον πλανήτη. Τα trends στο φαγητό πάνε κι έρχονται, αλλά όλο και περισσότερη έρευνα επικεντρώνεται στις βιώσιμες εναλλακτικές των όχι-και-τόσο βιώσημων φαγητών, ενώ βλέπουμε μία αύξηση στις πιο φουτουριστικές διατροφικές επιλογές. Δείτε παρακάτω 6 από τα φαγητά του μέλλοντος.

Φύκια

Προσπαθώντας να βρούμε καλλιέργειες που χρησιμοποιούν λιγότερο νερό, πολλές εταιρείες έχουν στραφεί προς τον θαλάσσιο κόσμο για φυσικές πηγές τροφίμων. Τα φύκια φαίνεται πως είναι το πιο πρόσφατο, φουτουριστικό σνακ, που περιλαμβάνει θρεπτικά στοιχεία.

Έντομα

Προβλέπεται πως τα έντομα θα είναι η βασική πηγή πρωτεΐνης στο μέλλον (φυσικά, πολλοί πολιστιμοί καταναλώνουν έντομα εδώ και αιώνες, αλλά φαίνεται πως κι άλλα μέρη του κόσμου αρχίζουν να υιοθετούν αυτή τη διατροφική συνήθεια). Ο λόγος είναι επειδή χρειάζονται λιγότερο νερό και χώρο για εκτροφή.

ΓΤΟ Οπωροκηπευτικά

Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ), στην πραγματικότητα δεν είναι βλαβεροί, είναι απλά προϊόντα που έχουν τροποποιηθεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτικά στις ασθένειες, να είναι πιο υγιεινά και πιο θρεπτικά.

Το απίθανο burger

Προσπαθείτε να τρώτε λιγότεο κρέας; Τώρα θα μπορείτε να βρείτε νόστιμα burgers που έχουν δημιουργηθεί σε εργαστήριο και δεν προέρχονται από ζώα σε φάρμα.

Βρώσιμες φυσαλίδες νερού

Τα πλαστικά μπουκάλια είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους ρύπους των ωκεανών και των χώρων υγειονομικής ταφής παγκοσμίως. Ωστόσο, υπάρχει μία λύση που ελπίζει να τα εξαφανίσει: βρώσιμες φυσαλίδες νερού. 

Jackfruit

Οι vegans γνωρίζον γι' αυτό εδώ και καιρό: το jackfuit είναι ένα εκπληκτικό φρούτο που περιλαμβάνει όλες τις πρωτεϊνες του κρέατος. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss