Το πιο εύκολο κόλπο για να μειώσετε την πείνα σας

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Το πιο εύκολο κόλπο για να μειώσετε την πείνα σας

Όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά το πρώτο πράγμα που αναζητάμε είναι να μειώσουμε την κατανάλωση τροφής. Όμως οι διατροφικοί πειρασμοί είναι πολλοί και αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το γεγονός να τους αντισταθούμε. Τι θα σκεφτόσασταν όμως εάν σας έλεγα πως υπάρχει ένα κόλπο που μπορεί να μειώσει την υπερκατανάλωση τροφής;

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Cornell Food and Lab Lab, ο χρόνος που περνάμε σε μια γεμάτη και χαοτική κουζίνα μπορεί να μας κάνει να διπλασιάσουμε το ποσό των θερμίδων που καταναλώνουμε. Οι ερευνητές εξέτασαν 98 συμμετέχουσες τις οποίες χώρισαν σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα έμεινε για κάποιες ώρες σε μια ακατάστατη κουζίνα γεμάτη άπλυτα πιάτα και φαγητά. Η δεύτερη ομάδα έμεινε σε μια καθαρή και τακτοποιημένη κουζίνα. Το αποτέλεσμα ήταν οι γυναίκες που βρέθηκαν στην πρώτη κουζίνα να καταναλώσουν 53 θερμίδες περισσότερες σε σχέση με εκείνες που ήταν στην καθαρή κουζίνα.

Διαβάστε εδώ: Με αυτές τις ασκήσεις θα δείχνετε νεότερες

Το συμπέρασμα από τη συγκεκριμένη μελέτη είναι πως όταν βρισκόμαστε σε ένα ακατάστατο περιβάλλον είμαστε πιο επιρρεπείς στην κατανάλωση φαγητού, ενώ εάν είμαστε σε ένα ήρεμο και καθαρό μέρος νιώθουμε και εμείς οι ίδιοι χαλαροί και δεν σκεφτόμαστε τόσο έντονα το φαγητό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

Don't Miss