Ξυπνήστε τον μεταβολισμό σας χωρίς καν να κουνηθείτε!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ξυπνήστε τον μεταβολισμό σας χωρίς καν να κουνηθείτε!
4 τεμπέλικοι τρόποι για να χάσετε κιλά!

Τις ημέρες που νιώθετε πως δεν θέλετε να κουνηθείτε από τον καναπέ σας, υπάρχει ακόμα τρόπος να χάσετε μερικές θερμίδες χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε καθόλου, καλά άντε μπορεί μέχρι την κρεβατοκάμαρα ή μέχρι την κουζίνα!

Φάτε λίγη σοκολάτα: Ναι αυτό το πολυαγαπημένο σνακ μπορεί και βοηθάει στο να διατηρήσουμε τα κιλά μας χαμηλά. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια βρήκε πως τα άτομα που έτρωγαν τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα σοκολάτα ζύγιζαν περίπου 2.5 κιλά λιγότερο από εκείνους που δεν έτρωγαν. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βρίσκονται στο κακάο, οι γνωστές πολυφαινόλες, ενεργοποιούν την λειτουργία του μεταβολισμού. Η ιδανική μερίδα λοιπόν ώστε να μη βάλετε κιλά αλλά να χάσετε είναι όσο το μέγεθος μια πιστωτικής κάρτας!

Διψάτε δεν πεινάτε: Όταν είμαστε αφυδατωμένοι η κυτταρική λειτουργία πέφτει και ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί κανονικά. Έτσι όσοι πίνουν γύρω στα 8 ποτήρια μη αλκοολούχα υγρά την ημέρα καίνε γύρω στις 100 θερμίδες καθημερινά από εκείνους που δεν πίνουν.

Κρατήστε το δωμάτιο δροσερό: Χαμηλώνοντας το θερμοστάτη του καλοριφέρ κατά 2 μονάδες, δεν θα κάνετε μόνο οικονομία, αλλά θα πετύχετε να χάσετε και κιλά. Μια σχετική έρευνα έδειξε πως όταν καθόμαστε σε ένα δροσερό δωμάτιο οι καύσεις μας αυξάνονται κατά 80%! Το σώμα στην προσπάθεια του να ζεσταθεί κάνει τον μεταβολισμό να δουλεύει υπερωρίες οδηγώντας στην απώλεια 100 θερμίδων ημερησίως. Δεν χρειάζεται να τρέμετε από το κρύο απλώς να έχει μια ελαφριά ψύχρα.

Ρίξτε το στον ύπνο: Μια μόνο νύχτα όπου δεν κοιμηθήκατε όσο θα ήθελε ο οργανισμός σας και αρκεί για να πέσει η λειτουργία του μεταβολισμού σας κατά 5%. Η έλλειψη ύπνου επίσης θα αυξήσει την ποσότητα ορμονών στο αίμα σας οι οποίες μεγαλώνουν την αίσθηση της πείνας.

Πηγή: www.redbookmag.com

More for you

 
 

Don't Miss