Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Yoga@Home

10 τρόποι για να φτιάξεις το ιδανικό zen περιβάλλον!

Αν ο χρόνος σου είναι ελάχιστος και δεν μπορείς να επισκεφθείς κάποιο γιόγκα studio υπάρχει λύση, χωρίς καν να χρειαστεί ν’απομακρυνθείς από το σαλόνι του σπιτιού σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσεις το ιδανικό zen περιβάλλον για να κάνεις τις ασκήσεις σου. Πως γίνεται αυτό;
  1. Επέλεξε ένα δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο θα έχεις χώρο να κινηθείς (σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κλπ). Φρόντισε να είναι τακτοποιημένο και καθαρό αφού η ακαταστασία δεν συμβαδίζει με την ηρεμία.
  2. Άναψε στο χώρο κεριά με χαλαρωτικές μυρωδιές ή αιθέρια έλαια για να βοηθήσεις το πνεύμα και στη συνέχεια το σώμα σου να ηρεμήσει.
  3. Απομάκρυνε την τηλεόραση από το χώρο, εκτός αν επιλέξεις να κάνεις τις ασκήσεις βλέποντας κάποιο σχετικό dvd.
  4. Πολύ σημαντικοί είναι οι ήχοι στο χώρο. Βάλε κάποιο CD με lounge μουσική, διαφορετικά επέλεξε κάποιο CD με ήχους από τη φύση ή τη θάλασσα.
  5. Ένας ολόσωμος καθρέφτης είναι απαραίτητος στο δωμάτιο, καθώς θα σε βοηθήσει να ελέγχεις κατά πόσο σωστή είναι η στάση του σώματός σου.
  6. Επέλεξε ο χώρος σου να έχει φυσικό φωτισμό ή ένα φωτιστικό με ροοστάτη για να ρυθμίζεις την ένταση του φωτός.
  7. Στον τοίχο μπορείς να κρεμάσεις κάποια, αφίσα, πίνακα, οτιδήποτε θέλεις. Μια εικόνα όμως η οποία θα σε ευχαριστεί και θα λειτουργεί ευεργετικά σε σώμα και πνεύμα
  8. Αγόρασε ένα στρωματάκι για γιόγκα (yoga mat) το οποίο θα βρεις σε καταστήματα με αθλητικά είδη, προκειμένου να κάνεις τις ασκήσεις, διαφορετικά χρησιμοποίησε ένα μαλακό οργανικό χαλάκι.10) Θετικά στο χώρο, μπορεί να βοηθήσει η παρουσία κάποιου φυτού ή φρέσκων λουλουδιών. Όχι όμως αποξηραμένων.

9. Βάζεις το κινητό στο αθόρυβο, αφού τίποτα , κανένας ήχος ή θόρυβος δεν πρέπει σου αποσπά την προσοχή και τη συγκέντρωση.

Χαλαρωτικές ιδέες μπορείς να πάρεις από τα βιβλία: “Yoga Your Home Practice Companion” όπου μπορείς να βελτιώσεις τις στάσεις σου, να μάθεις πώς να χαλαρώνεις και να είσαι συγκεντρωμένη. Επίσης, επειδή οι καλές συνήθειες καλό είναι ν’αρχίζουν από νωρίς ανακάλυψα και το βιβλίο, Yoga for Kids. Θα τα βρείτε στο www.amazon.com Καλή χαλάρωση!

More for you

 
 

Don't Miss