Τα λουτρά ομορφιάς

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

 Τα λουτρά ομορφιάς

Μια πολυτέλεια που έχει ανάγκη το σώμα μας χειμώνα - καλοκαίρι.

Όλο και πιο σπάνια αφήνουμε το σώμα μας να ξεκουραστεί μέσα σε μια μπανιέρα την ώρα που οι αρχαίοι πρόγονοι μας το είχαν μέρος της καθημερινότητας τους. Το μπάνιο -και όχι το ντους- δεν έχει στόχο μόνο το πλύσιμο μας, αλλά στοχεύει στο να μας ξεκουράσει και θα μπορούσε κάλλιστα να γίνεται και με συνταγή γιατρού αφού ηρεμείτα νεύρα, τους πιασμένους μύες, ηρεμεί το πνεύμα αλλά και ξανανιώνει.

Το τέλειο αφρόλουτρο: Πρέπει να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία και να γίνεται πριν τον ύπνο. Προσοχή να μην είναι ούτε δροσερό προς κρύο γιατί θα κουράσει την καρδιά σας,ούτε ζεστό γιατί μπορεί να σας φέρει τάση λιποθυμίας. Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι γιατί ξηραίνει την επιδερμίδα, ενυδατώνει την κερατίνη με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητα της και διώχνει τα προστατευτικά λίπη και οξέα του σώματος.

Τα αξεσουάρ του μπάνιου: Μια βούρτσα με μακριά λαβή για την πλάτη ειδικά εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Μια βούρτσα με φυτικές ίνες για κυκλικό βούρτισμα του σώματος και μια λεπτή ελαφρόπετρα για να τρίβετε τα πέλματα, τους αγκώνες και τις φτέρνες.

Τα είδη μπάνιου

Τα γαλακτώδη λουτρά: Δεν περιλαμβάνουν γάλα, αλλά αποκτούν μια γαλακτώδης υφή και χρώμα απο τα φυσικά συστατικά που βάζουμε μέσα. Καταπραϋνουν τους ερευθισμούς την φαγούρα αλλά και τα νεύρα σας.

• Η βρώμη είναι ένα απο αυτά, προσθέστε στο νερό 150 γρ. τα οποία έχετε βάλει μεσα σε ένα τούλινο πουγκί ώστε να μην λερώσει τη μπανιέρα σας, ανακινείστε το νερό.

• Το άμυλο καλαμποκιού είναι το δεύτερο και μπορείτε να βάλετε τέσσερις δόσεις.

Με αναβραστικά άλατα: Είναι τονωτικά, διεγερτικά και μπορούν να γίνονται και το πρωί. Βάλτε τα αναβράζοντα άλατα αφού έχετε μπει στην μπανιέρα για να επωφεληθείτε απο τη έκλυσι του όζοντος.

Αλμυρά λουτρά: Είναι απισχαντικά και αποτοξινωτικά. Βάλτε ένα κιλό χοντρό ακατέργαστο αλάτι στο λεστό νερό σας. Μείνετε μέσα μισή ώρα. Βγαίνοντας ξεπλυθείτε γρήγορα με ζεστό ντους, τυλιχτείτε σε μιαμεγάλη πετσέτα και σκουπιστείτε χωρίς να τριφτείτε. Εάν σκεπαστείτε με σεντόνι/κουβέρτα θα σας φέρει εφίδρωση.

Τα λουτρά με φύκια: Είναι τονωτικά για το σώμα. Βάλτε τα μέσα στο μπάνιο και παίξτε μαζί τους, συνθλίψτε τα ή συμπιέστε τα ώστε να πάρετε τα οφέλη τους.

Τα αρωματισμένα λουτρά: Αυτά γίνονται είτε μέσα αρωματισμένα άλατα είτε μέσα απο έλαια. Τα δεύτερα είναι κατάλληλα για άτομα με ξηρά δέρματα αφού βοηθούν να μαλακώσει το δέρμα.

Το μπάνιο της νεότητας: Ένα ζεστό μπάνιο κάθε μέρα με ένα μασάζ κάτω απο το νερό, είναι ένα καλό μέσα για να καθυστερήσετε το γέρασμα του δέρματος.

More for you

 
 

Don't Miss