Η δική σας όαση χαλάρωσης

Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012

Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012

Η δική σας όαση χαλάρωσης

Εσείς που και πως διώχνετε την κούραση της ημέρας;

Ο τρόπος που ο καθένας μας ερμηνεύει τον όρο χαλάρωση και ξεκούραση διαφέρει. Το σημαντικό όμως είναι οτι όταν μπορούμε να κάνουμε αυτό που έχουμε επιλέξει και αυτό που έχουμε ανάγκη, οι θετικές επιδράσεις είναι άμεσες στον οργανισμό μας.

Ας δούμε λοιπόν σημεία οάσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χαλαρωτικά αναλόγως το άτομο.

Μαγειρικές αλχημείες: Η κουζίνα και το μαγείρεμα για άλλους είναι εφιάλτης και για άλλους ή λύτρωση τους. Ο τρόπος να αφήσουν τα αρνητικά της ημέρας και να συγκεντρωθούν στην δημιουργία ενός νόστιμου φαγητού που θα ικναοποιήσει τις αισθήσεις. Το μαγείρεμα είναι μία απο τις πιο αγχολυτικές δραστηριότητες εαν το αγαπάτε.

Εκτόνωση: Το γυμναστήριο και πιο συχνά το jogging μπορεί να γίνει η κατάλληλη διέξοδος του άγχους και της κούρασης. Μερικά χιλιόμετρα στην αγαπημένη σας διαδρομή ακούγωντας τα αγαπημένα σας τραγούδια στο mp3 σας και η δύσκολη μέρα θα μοιάζει πιο ανώδυνη.

Ώρες μελέτης: «Βουλιάξτε» μέσα στο αγαπημένο σας βιβλίο καθισμένοι στην αγαπημένη σας γωνιά του σπιτιού. Επιλέξτε μια ώρα που τίποτα άλλο δεν θα σας αποσπάσει την προσοχή και γίνεται μέρος της πλοκής.

Κούνια μπέλα: Μια κουνιστή καρέκλα εκτός απο ρετρό στοιχείο του σπιτιού, προσφέρει και την θαλπωρή που έχετε ανάγκη και είναι ένας είδος ηρεμιστικού. Άν έχετε μία στο δωμάτιο του μωρού, καθίστε εκεί με χαμηλό φωτισμό και απολαύστε την ησυχία. Ή βγαλτε την στο μπαλκόνι, κλείστε τα μάτια και νιώστε όπως τότε που σας νανούριζε η μαμάς σας στα χέρια της.

Στη φύση: Καθίστε κάτω απο το αγαπημένο σας δέντρο, σε μια αιώρα ή σε ένα σημείο που σας θυμίζει καταφύγιο των παιδικών σας χρόνων.

More for you

 
 

Don't Miss