Μέλλουσες μανούλες στην παραλία

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μέλλουσες μανούλες στην παραλία

Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα και τη περίοδο της εγκυμοσύνης. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξετε;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη για τη γυναίκα. Φοβίες και ανησυχίες είναι στο πρόγραμμα αλλά πάντα με μέτρο. Μπορείτε να χαρείτε το καλοκαίρι και τη θάλασσα, αφού πρώτα έχετε συμβουλευτεί τον γυναικολόγο σας. Ξεκινήστε λοιπόν την προετοιμασία για την παραλία μεριμνώντας για τα εξής:

Αντιηλιακό. Είναι μεγίστης σημασίας και απαραίτητο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ανανεώνετε σε πρόσωπο και σώμα κάθε 2 ώρες.

Άνεση. Διαλέγετε μαγιό που δεν σας στενεύουν. Τα κορδονάκια στο μπικίνι είναι μία λύση αφού προσαρμόζονται εύκολα. Επίσης, αποφύγετε τις σαγιονάρες για την παραλία. Προτιμήστε πεδιλάκια που δένουν στη φτέρνα και συγκρατούν το πόδι για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αποτρίχωση. Αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί ή τις αποτριχωτικές κρέμες κι επιστρέψτε στην κλασσική μέθοδο με το ξυραφάκι. Οι ερεθισμοί μπορεί να είναι πιο έντονοι την περίοδο της εγκυμοσύνης, όπως και ο πόνος. Επίσης η μυρωδιά από τις κρέμες αποτρίχωσης μπορεί να σας φέρει ναυτία.

Καθαρή θάλασσα. Επιλέξτε καθαρές θάλασσες, κατά προτίμηση με αμμουδιά, για τη δική σας ευκολία. Οι μολύνσεις από τα βρόμικα νερά είναι το μόνο που δεν θέλετε να σας συμβεί ειδικά τώρα. Επιπλέον οι πισίνες δεν είναι η ασφαλέστερη επιλογή, γι’ αυτό καλύτερα να τις αποφύγετε.

Δροσιά. Όταν αισθάνεστε αφόρητη ζέστη φροντίστε να κάνετε ένα δροσερό ντους. Για τις ώρες στην παραλία εκτός από τις βουτιές στη θάλασσα, μπορείτε να προμηθευτείτε δροσιστικό σπρέι νερού που θα σας ανακουφίζει.

Κολύμπι. Ξέρετε ότι το κολύμπι αποτελεί κορυφαία άσκηση όχι μόνο κατά την κύηση. Κολυμπήστε λοιπόν. Θ αισθανθείτε ανάλαφρες. Προσοχή όμως στις απότομες κινήσεις μέσα στο νερό και αρκεστείτε σε 30-40 λεπτά μέσα σ’ αυτό.

Προσοχή! Οργανωθείτε σωστά πριν από οποιαδήποτε εξόρμησή σας. Φροντίστε πάντα να έχετε φορτισμένο κινητό με το τηλέφωνο του γιατρού σας αποθηκευμένο. Αν πρόκειται να απομακρυνθείτε από το σπίτι σας, πληροφορηθείτε για το πλησιέστερο νοσοκομείο της περιοχής και έχετε μαζί σας τιε τελευταίες σας εξετάσεις.

Προς αποφυγή! Δεν είναι ώρα για ηλιοθεραπεία. Ο καυτός ήλιος θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του αμνιακού υγρού και θα επηρεάσει το κυκλοφορικό σας σύστημα. Επίσης είναι καλύτερα να μην μένετε με βρεμένο μαγιό. Η υγρασία, όπως ξέρετε είναι ιδανική για την ανάπτυξη μυκητιάσεων στην ευαίσθητη περιοχή.

Απαραίτητα: καπέλο, ψάθα, μεγάλη πετσέτα, δροσερό νερό, δεύτερο μαγιό και φυσικά αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

More for you

 
 

Don't Miss