Οι καταπραϋντικές ιδιότητες του αγγουριού

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οι καταπραϋντικές ιδιότητες του αγγουριού

Μάθετε τις χρήσεις και τις ιδιότητες του.

Απαραίτητο για την Ελληνική σαλάτα μας, ιδανικό για τα πρησμένα μάτια μας και αγαπημένο σνακ των παιδιών. Το αγγούρι όμως έχει πολύ περισσότερα να μας προσφέρει από τα παραπάνω, αφού στην εναλλακτική ιατρική θεωρείται το καλύτερο φάρμακο κατά των φλεγμονών και των εγκαυμάτων.

Οι ιδιότητες του

Είναι διουρητικό, δροσιστικό, καθαριστικό για προβληματικά δέρματα. Χρησιμοποιείται για την αρθρίτιδα, αντιφλεγμονώδες για παθήσεις του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα των πνευμόνων και της περιοχής του στήθους. Ως χυμός βοηθάει σε παθήσεις με φλεγμονές όπως είναι η αρθρίτιδα.

Οι χρήσεις του

  • Πιείτε χυμό αγγουριού ή καταναλώστε το φρέσκο ώστε να ηρεμήσετε την καούρα και να καλυτερέψετε ένα βαρύ στομάχι.
  • Πιείτε 100-150ml χυμό αγγουριού ημερησίως κάθε 2 ώρες έαν έχετε γαστρικό έλκος, ή έλκος του δωδεκαδακτύλου.
  • Για κουρασμένα ή ερεθισμένα μάτια, βάλτε πάνω τους από μια φέτα αγγουριού για να μειώσει το πρήξιμο και να καταπραΰνει την περιοχή.
  • Βάλτε φρέσκο αγγούρι ή το χυμό του πάνω σε περιοχές του σώματος που έχουν καεί από τον ήλιο.
  • Η καθημερινή κατανάλωση αγγουριού μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο προβλημάτων όπως το έκζεμα και η αρθρίτιδα και γενικότερα δερματολογικές παθήσεις.
  • Ο χυμός αγγουριού λειτουργεί ως τονωτικό των νεφρών.
  • Ο χυμός αγγουριού ή το φρούτο ολόκληρο είναι ήπιο διουρητικό και καθαριστικό ενώ χρησιμοποιείται για μολύνσεις του αναπνευστικού ενώ κατεβάζει και τον πυρετό.

Πηγή: “The healing remedies sourcebook”

More for you

 
 

Don't Miss