Βοηθήστε τον να αποκτήσει πιο δυνατό σπέρμα

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Βοηθήστε τον να αποκτήσει πιο δυνατό σπέρμα

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα το σπέρμα μπορεί να ενδυναμωθεί από τη διατροφή ακόμα και σε μεγαλύτερης ηλικίας άντρες.

Ευρήματα από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility έδειξαν ότι η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην ενδυνάμωση του αντρικού σπέρματος. Αν λοιπόν θέλετε να μείνετε έγκυος, ταΐστε το σύντροφό σας με τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και ψευδάργυρο. Οι παρακάτω τροφές είναι μερικές απ’ αυτές που προτείνουν οι ειδικοί.

Ψάρια Οι άντρες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν σπέρμα υψηλότερης ποιότητας. Επιπλέον τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια βοηθούν στην αύξηση της ντοπαμίνης, μιας ουσίας του εγκεφάλου που προκαλεί διέγερση. Ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες είναι μερικά από τα ψάρια που περιέχουν τις παραπάνω ουσίες.

Καρύδια Μια χούφτα καρύδια την ημέρα μπορεί να δυναμώσει το σπέρμα και να το κάνει πιο κινητικό. Σύμφωνα με έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο παρόν συμπέρασμα και πιστεύουν ότι το άλφα-λινολενικό οξύ που βρίσκεται στα καρύδια δίνει μία παραπάνω ώθηση σο σπέρμα.

Στρείδια Πέραν του ότι είναι διάσημο αφροδισιακό φαγητό, έρευνες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος που περιέχουν βοηθάει το αντρικό σπέρμα. Σε μια μελέτη από το Fertility and Sterility, υπο-γόνιμοι άνδρες που πήραν θειικά άλατα ψευδαργύρου καθημερινά παρατηρήθηκε μια αύξηση 74% του συνολικού αριθμού σπερματοζωαρίων μετά από 26 εβδομάδες. συγκριτικά με άνδρες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με εικονικά σκευάσματα.

Εμπλουτίστε τη διατροφή του συντρόφου σας με τις παραπάνω τροφές και… δυναμώστε τον!

More for you

 
 

Don't Miss