Αυτοί είναι οι πιο βασικοί λόγοι που δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Δευτέρα 08 Μαΐου 2017

Δευτέρα 08 Μαΐου 2017

Αυτοί είναι οι πιο βασικοί λόγοι που δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί

Είναι πρωί, έχει χτυπήσει το ξυπνητήρι και πρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Όμως άδικος κόπος, γιατί νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κουνήσετε ούτε τα βλέφαρά σας, θέλετε απεγνωσμένα να κοιμηθείτε ακόμα μια ώρα τουλάχιστον. Εντέλει ξυπνάτε υποφέροντας από πονοκέφαλο και αισθάνεστε όλη την ημέρα την επιθυμία να γυρίσετε στο απαλό σας κρεβάτι. Τι συμβαίνει και κάθε πρωί κάνετε υπεράνθρωπες προσπάθειες να σηκωθείτε από το κρεβάτι;

Ο πιο βασικός και συνηθισμένος λόγος είναι ότι δεν έχετε κοιμηθεί αρκετές ώρες. Ο οργανισμός σας χρειάζεται τουλάχιστον εφτά συνεχόμενες ώρες ύπνου το βράδυ. Όταν κοιμάστε λιγότερο είναι φυσικό να νυστάζετε.

Δουλεύετε και είστε μπροστά στον υπολογιστή μέχρι αργά. Προσπαθήστε να κρατάτε τη δουλειά έξω από το σπίτι, ώστε να μη νιώθετε άγχος και υπερένταση λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Είναι σημαντικό πριν πάτε στο κρεβάτι να έχετε αποβάλλει οτιδήποτε σας στεναχώρησε ή σας άγχωσε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να κοιμηθείτε ήρεμοι και χωρίς νεύρα.

Κοιμάστε σε πολύ σκοτεινό δωμάτιο. Ίσως σας ακουστεί περίεργο, όμως είναι λάθος να κλείνετε τα παντζούρια και να μην αφήνετε να μπει έστω και λίγο το φως της ημέρας. Όταν ξημερώνει και μπαίνει φως στο υπνοδωμάτιο το σώμα σας συνειδητοποιεί ότι πρέπει να ξυπνήσει και όλη η διαδικασία γίνεται πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το κινητό ως ξυπνητήρι

Προσέξτε την ώρα που ρυθμίζετε το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει. Είναι λάθος να βάζετε το ξυπνητήρι σας να χτυπάει νωρίς, εσείς να το κλείνετε και εκείνο να χτυπάει κάθε δέκα λεπτά με αποτέλεσμα να σηκώνεστε μετά από μισή ώρα. Αυτός ο δεκάλεπτος ύπνος δεν είναι ποιοτικός, είναι προτιμότερο να βάζετε το ξυπνητήρι να χτυπάει αργότερα μία φορά και να σηκώνεστε.

More for you

 
 

Don't Miss