Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το σούσι;

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το σούσι;

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, το σούσι και το σασίμι έχουν αρχίσει να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Ωστόσο, εκτός από αυτές τις, καθαρά ανατολικής προέλευσης, λιχουδιές οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν συχνά και άλλα ωμά ψάρια, όπως ωμά φιλέτα ψαριού, καρπάτσο θαλασσινών, καπνιστά και μαριναρισμένα ψάρια. Τώρα, όμως, οι γιατροί επισημαίνουν μια τάση όχι και τόσο «ορεκτική», αφού έχει αρχίσει να παρατηρείται μια αύξηση των παρασιτικών λοιμώξεων.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, μια ομάδα γιατρών από την Πορτογαλία εξέφρασε ανησυχίες μετά την είσοδο ενός ασθενούς 32 ετών στο νοσοκομείο, που παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά λίγο κάτω από τα πλευρά, έμετο και ελαφρύ πυρετό. Τα συμπτώματα διαρκούσαν μια εβδομάδα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss