Αναλύουμε όλους τους καλοκαιρινούς μύθους

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Αναλύουμε όλους τους καλοκαιρινούς μύθους

Πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό, τα ούρα λειτουργούν θεραπευτικά στο τσίμπημα της τσούχτρας, το κολύμπι μετά το φαγητό προκαλεί κράμπες; Αυτά και άλλα πολλά ερωτηματικά επικρατούν κάθε καλοκαίρι και μαζί τους έρχονται οι μύθοι τους οποίους θα διαλευκάνουμε παρακάτω.

Μύθος 1: Χρειάζεστε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει, ότι οι ενήλικες άνδρες χρειάζονται περίπου 3 λίτρα νερό ανά ημέρα και οι ενήλικες γυναίκες χρειάζονται περίπου 2,2 λίτρα. Όμως, αυτές οι ποσότητες δεν αφορούν μόνο το νερό, αλλά γενικά όλα τα υγρά, ακόμα και αυτά που βρίσκονται στις τροφές, όπως στα φρούτα και στα λαχανικά.

Μύθος 2: Η κατανάλωση σκόρδου βοηθάει να διώξει τα κουνούπια.

Το σκόρδο μπορεί στις ταινίες να κρατάει μακριά τους βρικόλακες, αλλά στη πραγματική ζωή ούτε τα κουνούπια δεν μπορεί να διώξει. Άρα δεν υπάρχει λόγος να πειραματίζεστε τρώγοντας σκόρδο, αλλά επιμείνετε στις συνηθισμένες μεθόδους, όπως είναι τα κεριά citronella και τα σπρέι

Μύθος3: Στο τσίμπημα της  τσούχτρας, τα ούρα λειτουργούν θεραπευτικά.

Η αντίληψη, ότι στο τσίμπημα της τσούχτρας, χρειαζόμαστε κάτι που να εξουδετερώνει την τοξίνη του τσιμπήματος  είναι σωστή, όμως τα ούρα δεν βοηθούν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τις ειδικές κρέμες που υπάρχουν και αν δεν έχετε κάποιο φάρμακο εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να βάλετε στην πληγή ξύδι.

Μύθος 4: Το κολύμπι μετά το φαγητό, προκαλεί κράμπες.

Η συγκεκριμένη αντίληψη είναι μερικώς σωστή. Αν καταναλώσετε ένα μεγάλο γεύμα θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον τρεις ώρες  πριν κολυμπήσετε. Μετά το φαγητό, το σώμα στέλνει τον κύριο όγκο αίματος στο πεπτικό σύστημα για την πέψη των τροφών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ελλιπής αιμάτωση του εγκεφάλου και των μυών οι οποίοι θα σας βοηθούσαν στο κολύμπι. Αυτό οδηγεί σε υπνηλία και κράμπες. Αν όμως, καταναλώσετε λίγο φαγητό, για παράδειγμα ένα μικρό σνακ, μπορείτε άνετα να κολυμπήσετε.

More for you

 
 

Don't Miss