Μικρά μυστικά για να έχετε ενέργεια όλη μέρα

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017

Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017

Μικρά μυστικά για να έχετε ενέργεια όλη μέρα

Πόσες φορές σας έχει τύχει να νιώθετε ξαφνική εξάντληση κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενώ βρίσκεστε στη δουλεία; Το πρωί οι περισσότεροι νιώθουμε καλά, όμως όσο περνάει η ώρα οι μπαταρίες μας αδειάζουν,  με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοση μας. Και συνήθως αυτό που κάνουμε είναι να πίνουμε όσο περισσότερους καφέδες μπορούμε, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της ημέρας. Στην ουσία όμως αυτό που θα σας βοηθήσει είναι να κάνετε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας.

Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους για να διατηρήσετε στο φουλ την ενέργεια σας.

Να ξυπνάτε κάθε μέρα την ίδια ώρα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτή η τακτική βάζει σε ένα πρόγραμμα το ρολόι του οργανισμού σας έτσι ώστε να νιώθετε πιο ξεκούραστοι και με περισσότερη ενέργεια.

Ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος είναι ένας βασικός παράγοντας για να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα και να είστε πιο παραγωγικοί. Θα υπάρχουν και φορές που θα ξενυχτήσετε, όμως καλό είναι να μη σας γίνει συνήθεια. Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Να κάνετε γυμναστική το πρωί. Αν θέλετε να έχετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, βάλετε το ξυπνητοί λίγο πιο νωρίς το πρωί και σηκωθείτε να γυμναστείτε.

Αρχίστε να τρώτε πρωινό. Ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα προσφέρει στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται.

Να πίνετε πολύ νερό. Η υπνηλία, η αδυναμία και ο πονοκέφαλος είναι συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης, ειδικά αν εργάζεστε σε κλειστούς χώρους. Να έχετε πάντα κοντά σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Να τρώτε ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Δεν πρέπει να παραλείπετε το μεσημεριανό, όμως αν διαπιστώσετε ότι σας προκαλεί υπνηλία, προτιμήστε κάτι ελαφρύ και σε μικρή ποσότητα. 

More for you

 
 

Don't Miss