Πόσο πλαστικό περιέχει το νερό που πίνουμε;

Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2017

Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2017

Πόσο πλαστικό περιέχει το νερό που πίνουμε;

Περιέχει πλαστικό το νερό που πίνουμε; Την απάντηση στο ερώτημα επιχείρησε να δώσει μία έρευνα που διεξήγαγε η Orb Media, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ενημερωτικός ιστότοπος που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Σε συνδυασμό με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και της Μινεσότα η έρευνα της Orb Media εντόπισε ίχνη ρινισμάτων πλαστικού στο πόσιμο νερό όλου του κόσμου. Και εφόσον υπάρχουν στο πόσιμο νερό κατά πάσα πιθανότατα υπάρχουν και σε τρόφιμα που προετοιμάζονται με (ή σε) νερό όπως στο ψωμί, τα ζυμαρικά, στις σούπες κ.ά. λένε οι ερευνητές.

 

«Είναι μία είδηση που θα έπρεπε να μας ανησυχήσει σοβαρά» σχολίασε στην εφημερίδα La Repubblica ο Μοχάμεντ Γιουνούς, οικονομολόγος και τραπεζίτης από το Μπανγκλαντές, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2006  για τη συμβολή του στη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για φτωχούς.

«Γνωρίζαμε ότι αυτό το πλαστικό επιστρέφει σε εμάς μέσω της διατροφικής αλυσίδας. Τώρα ανακαλύπτουμε ότι φτάνει και μέσω του πόσιμου νερού. Πρέπει να βρούμε μία λύση» λέει ο Γιουνούς, ο οποίος σκοπεύει να παρουσιάσει σύντομα ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

More for you

 
 

Don't Miss