Η Ηλέκτρα δεν άφησε το λέμφωμα του Χότζκιν να της αλλάξει την ζωή

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ηλέκτρα δεν άφησε το λέμφωμα του Χότζκιν να της αλλάξει την ζωή

Στην Ηλέκτρα αρέσουν οι βόλτες με φίλους στο κέντρο, να την χτυπάει ο ήλιος στο πρόσωπο, να βάζει έντονα κραγιόν και τα brunch. Κυρίως τα brunch. Επίσης η Ηλέκτρα είχε λέμφωμα του Χότζκιν. Αυτό το τελευταίο δεν την καθορίζει, ζει μαζί του και πορεύεται με αυτό. Με τα πάνω του και τα κάτω του. Τα κάτω πολλές φορές ήταν περισσότερα από τα πάνω, αλλά υπάρχει πάντα τρόπος να αναποδογυρίσουν. Φίλη μου εδώ και πολλά χρόνια αποφάσισε να μιλήσει για την περιπέτειά της και αυτά που λέει και ο τρόπος που τα λέει δεν μαρτυρούν ότι είναι ένα κορίτσι μόλις 26 χρονών.

 

Καταρχάς θα ήθελα να σε ρωτήσω πότε διαγνώστηκες και πώς. Διαγνώστηκα το 2012, στα 20 μου, με λέμφωμα Χότζκιν. Είναι αυτό που λέμε ο καρκίνος των νέων. Όταν πρωτοδιαγνώστηκα, τα προγνωστικά ήταν πολύ καλά γιατί έχει γύρω στο 80% ίαση  και καθησυχάστηκα. Μου είπαν θα κάνεις έξι ή εφτά κύκλους χημειοθεραπειών και μετά μάλλον δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Πώς κατάλαβες ότι κάτι συμβαίνει και ξεκίνησες τις εξετάσεις; Πέρασε πάρα πολύς καιρός που είχα πυρετό και δεν έπεφτε, χωρίς κάποιο άλλο σύμπτωμα. Προβληματίστηκα αρχικά αλλά δεν είχα σημασία. Έπαιρνα κανένα παυσίπονο και έπεφτε ο πυρετός. Μετά, βέβαια, άρχισα να πονάω. Στη μέση, στα κόκαλα και γενικά να μην αισθάνομαι καλά.

Πόσο καιρό κράτησε αυτή η κατάσταση; Γύρω στον ενάμισι μήνα. Όταν εντέλει κατέληξα στο νοσοκομείο, συνειδητά πλέον και ούσα σίγουρη ότι κάτι έχω, είχα προβλήματα γενικά. Ζαλιζόμουν, δεν μπορούσα το πρωί να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Αισθανόμουν αυτό που λέμε άρρωστη. Πήγα στο νοσοκομείο και πολύ συνειδητά, ενώ στις αρχές μου είπαν ότι έχω κάποιου είδους σαρκοείδωση, επέμενα και ξαναπήγα, ώσπου είδαν ότι όντως κάτι συμβαίνει και υποβλήθηκα σε βιοψία.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στη Ντενίσα Μπαϊρακτάρι εδώ

More for you

 
 

Don't Miss