Γιατί είναι επικίνδυνο να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Γιατί είναι επικίνδυνο να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Μετά από μια κουραστική μέρα το μόνο που θέλετε είναι ένα χαλαρωτικό ντους και το τελευταίο που σκέφτεστε είναι να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Έτσι όπως συμβαίνει σε όλους μας, πέφτετε στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά, εξάλλου θα στεγνώσουν μόνα τους. Όμως αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Όταν ξαπλώνετε με βρεγμένο κεφάλι, η υγρασία εισβάλει στο μαξιλάρι σας καλλιεργώντας έναν ανησυχητικό αριθμό επιβλαβών βακτηρίων. Τα μαξιλάρια είναι ιδανικές επιφάνειες για την ανάπτυξη των βακτηρίων, διότι απορροφούν τα νεκρά κύτταρα, τα φυσικά έλαια και την υγρασία του δέρματος. Και αν σκεφτείτε ότι ο μέσος άνθρωπος περνάει περίπου 8 ώρες κάθε βράδυ στο κρεβάτι του, αυτό σημαίνει ότι εάν κοιμάστε σχεδόν κάθε μέρα με βρεγμένα μαλλιά περνάτε το 1/3 της ζωής σας εκτεθειμένοι σε βακτήρια. Και φυσικά αυτή η συνεχόμενη έκθεση σας καθιστά ευάλωτους σε λοιμώξεις.

Ας το παραδεχτούμε, είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στη διαδικασία να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας σχεδόν κάθε βράδυ, υπάρχει όμως και άλλη λύση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε να πλένετε τα μαλλιά σας το πρωί, έτσι ώστε και αναζωογονημένοι θα νιώθετε και θα αποφύγετε τα επιβλαβή βακτήρια. Μια άλλη λύση είναι να τοποθετήσετε στο μαξιλάρι σας μια πετσέτα, έτσι ώστε να απορροφήσει την υγρασία.

Διαβάστε εδώ: Οι πιο περίεργες αιτίες που οδηγούν στη νόσο του Αλτσχάιμερ και δεν τις γνωρίζετε

Επίσης εάν κοιμάστε με βρεγμένο κεφάλι αυξάνετε την πιθανότητα να ξυπνήσετε με έντονη κεφαλαλγία. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη φάση του ύπνου REM (βαθύς ύπνος) το σώμα ζεσταίνεται και η υγρασία στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πονοκέφαλο.

Γι αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα λουστείτε πριν πέσετε για ύπνο, φροντίστε να στεγνώσετε καλά το μαλλιά σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss