5 πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος του στήθους

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

5 πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος του στήθους

Τα περισσότερα μέρη του σώματος, όπως τα χέρια, τα πόδια και τα αυτιά μας μεγαλώνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο μέγεθος και στη συνέχεια σταματούν. Τα  στήθη όμως της γυναίκας είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Το μέγεθος και το σχήμα τους μπορούν να αλλάξουν καθ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν το στήθος μας και παρακάτω θα δούμε μερικά από αυτά.

1. Το βάρος.

Τοα στήθη αποτελούνται από ιστό, αδένες και λίπος. Ορισμένες γυναίκες έχουν περισσότερο ιστό από λίπος και το αντίστροφο. Ένα το στήθος έχει περισσότερο λίπος τότε μπορεί να διαπιστώσετε μια διαφορά στο μέγεθος του, όταν παίρνετε κιλά. Συνήθως εάν έχετε μια σημαντική απώλεια ή αύξηση βάρους αλλάζει και το μέγεθος του στήθους.

2. Οι θωρακικές ασκήσεις.

Εάν κάνετε θωρακικές ασκήσεις, δεν θα αυξηθεί το μέγεθος του στήθους αλλά θα δυναμώσει ο μυς που βρίσκεται από πίσω, γεγονός που θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο.

3. Ο έλεγχος γεννήσεων

Ο έλεγχος γεννήσεων μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να αποτρέψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, όπως να αλλάξει τη ορμονική ισορροπία και στη συνέχεια να επηρεάσει το μέγεθος του στήθους. Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε μεγάλο βαθμός από τις κατακρατήσεις.  

Διαβάστε εδώ: 4 πρωινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

4. Κύηση και θηλασμός.

Η αύξηση του στήθους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβαίνει λόγο των ορμονικών αλλαγών, όπως είναι η αύξηση της προγεστερόνης. Τα στήθη μπορεί να διογκωθούν ακόμη περισσότερο όταν θηλάζετε, αλλά συνήθως επιστρέφουν στο φυσιολογικό μέγεθος σε περίπου τρεις έως έξι μήνες μετά τη διακοπή του θηλασμού. Επίσης ορισμένες γυναίκες μπορεί αν εμφανίσουν αλλαγές στο μέγεθος και στο σχήμα του μαστού μετά από πολλαπλές γεννήσεις.

5. Η ηλικία.

Με το πέρασμα των χρόνων υπάρχει μια πτώση στο στήθος και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αλλαγή της ελαστικότητας του δέρματος. Εάν όμως διαπιστώσετε μεγάλες αλλαγές στο μέγεθος καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss