Δείτε τι μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής σας μέχρι και 10 χρόνια

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Δείτε τι μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής σας μέχρι και 10 χρόνια

Οι επιλογές και οι συνήθειες που δημιουργούνται από νεαρή ηλικία επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μακροπρόθεσμα. Και ενώ στα 20 νομίζουμε ότι είμαστε αήττητοι, ωστόσο υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη ζωή σας μέχρι και δέκα χρόνια.

Ο ένοχος; Η παχυσαρκία, η οποία πλέον θεωρείται πάθηση και έχει συνδεθεί με την εμφάνιση πολλών νοσημάτων όπως διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων, που όπως είναι γνωστό μειώνουν το προσδόκιμο ζωής. Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet Diabetes and Endocrinology , οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο πρόβλεψης του κινδύνου της παχυσαρκίας και της μείωσης του προσδόκιμου ζωής. Ανακάλυψαν ότι η παχυσαρκία μπορεί να μειώσει τη συνολική διάρκεια ζωής κατά οχτώ με δέκα χρόνια.

Διαβάστε εδώ: 6 συμπτώματα του θυρεοειδούς που πρέπει να προσέξετε

Το συμπέρασμα είναι σαφές, όσο πιο πολλά κιλά πάνω από το φυσιολογικό έχει ένα άτομο, τόσο λιγότερα χρόνια θα ζήσει, αφού αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Ποιο είναι όμως το μυστικό της μακροζωίας; Η απάντηση βρίσκεται στον υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss