Γιατί όλοι έχουν εμμονή με τα αντιοξειδωτικά; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί όλοι έχουν εμμονή με τα αντιοξειδωτικά; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν αναρωτιέστε γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχει εισροή προϊόντων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πιθανότατα δεν είστε οι μόνοι. Και παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν ένα έξυπνο μάρκετινγκ για να σας προκαλέσει πανικό, η αυξημένη παραγωγή ελευθέρων ριζών οδηγεί στην αύξηση του ρίσκου για καρδιοπάθειες, καρκίνο και πρόωρη γήρανση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, το στρες και οι διάφορες τοξικές ενώσεις που καθημερινά εισβάλλουν στο σώμα μέσω της διατροφής, είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που ευθύνονται για την παραγωγή των ελευθέρων ριζών. Και επειδή όπως ανάφερα και παραπάνω οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να οδηγήσουν σε εκφυλιστικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων μορφών καρκίνου, είναι σημαντικό να μειώσουμε την έκθεσή μας στις ουσίες που προκαλούν οξείδωση του οργανισμού. Και ισχυρός σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι τα αντιοξειδωτικά.

Διαβάστε εδώ: Δείτε τι μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής σας μέχρι και 10 χρόνια

Η αντιοξειδωτική θωράκιση του οργανισμού επιτελείται τόσο ενδογενώς με τη βοήθεια των ενζύμων όσο και διαμέσου των τροφίμων που περιέχουν αντιοξειδωτικά. Από τα πιο σημαντικά συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι η βιταμίνη C, Ε, τα καροτενοειδή, το σελήνιο και οι πολυφαινόλες.

Τέλος είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το δεν μπορούμε να απαλλαγούμε εντελώς από τις ελεύθερες ρίζες, ωστόσο μια διατροφή που συμβαδίζει με τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής είναι ικανή να μας προμηθεύσει από τα απαραίτητα φυσικά αντιοξειδωτικά. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss