Μικρά μυστικά για να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 2018

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 2018

Μικρά μυστικά για να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα

Ας το παραδεχτούμε, είμαστε σε μια ενεργειακή κρίση, η οποία επιδεινώνεται με το που τελειώσουν οι γιορτές. Πόσες φορές σας έχει τύχει να ξυπνάτε το πρωί της Πρωτοχρονιάς και να νιώθετε εξαντλημένοι; Και συνήθως αυτό που κάνετε είναι να πίνετε όσο περισσότερους καφέδες μπορείτε ώστε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της ημέρας. Στην ουσία όμως αυτό που βοηθάει είναι να έχετε υγιείς συνήθειες και να κάνετε μικρές αλλαγές. Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους για να διατηρήσετε στο φουλ την ενέργειά σας.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό ή έστω ένα brunch για όσους ξυπνήσουν λίγο πιο αργά. Ένα πρωινό γεύμα με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ένα τοστ ή ένα μπολ δημητριακά προσφέρει στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται.

Να τρώτε συχνά. Αν να κάνετε μικρά γεύματα σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποκτάτε περισσότερη ενέργεια και τροφοδοτείτε το σώμα σας με τα απαραίτητα καύσιμα.

Να πίνετε πολύ νερό. Η υπνηλία, η αδυναμία και ο πονοκέφαλος είναι συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης, ειδικά εάν έχετε ξενυχτίσει την προηγούμενη ημέρα. Να έχετε πάντα κοντά σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Μην παραλείψετε να φάτε ένα ελαφρύ σνακ, όπως μήλο και μια χούφτα ξηρούς καρπούς, καρότα και τυρί, ή γιαούρτι και φρέσκα μούρα. Λάβετε υπόψη ότι τα σνακ δεν έχουν σκοπό να σας φουσκώσουν, αλλά να σας κρατήσουν πλήρεις και γεμάτοι ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα.

Κοιτάξτε κάτι κόκκινο. Κάθε φορά που νιώθετε υπνηλία εστιάστε σε ένα κόκκινο αντικείμενο. Μελέτες δείχνουν ότι κοιτάζοντας το κόκκινο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συγκεντρωμένοι και να επανέλθει η χαμένη σας ενέργεια.

Διαβάστε εδώ: Γιατί όλοι έχουν εμμονή με τα αντιοξειδωτικά; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μασήστε τσίχλα. Όταν αρχίσετε να νιώθετε ότι η ενέργεια σας, σας εγκαταλείπει τότε μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη κατά προτίμηση με γεύση μέντας. Αυτός ο συνδυασμός θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την υπνηλία.

Ανοίξτε τα φώτα. Τα βλέφαρα σας αρχίζουν να κλείνουν; Ανοίξτε τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας και το φως του ήλιου. Η έκθεση σε έντονο φως θα καταπολεμήσει το αίσθημα της υπνηλίας.

Αν παρόλα αυτά συνεχίζετε να νυστάζετε, τότε ίσως θα πρέπει να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον για να κοιμηθείτε λίγη ώρα ακόμα.

More for you

 
 

Don't Miss