6 τρόφιμα που νομίζατε ότι είναι υγιεινά αλλά δεν είναι

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

6 τρόφιμα που νομίζατε ότι είναι υγιεινά αλλά δεν είναι

Ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, όμως πόσο σίγουροι είστε ότι αυτά που καταναλώνετε είναι υγιεινά; Και γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί στην πραγματικότητα πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνετε δεν είναι τόσο υγιεινά όσο νομίζετε. Για παράδειγμα μπορεί να πιστεύετε ότι μια έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού είναι ένας καλός τρόπος για να φάτε πράσινα λαχανικά. Όμως κάνετε λάθος, διότι οι έτοιμες σάλτσες είναι πλούσιες σε αλάτι, που σε μεγάλη ποσότητα είναι επικίνδυνο για την υγεία. Επειδή όμως μπορεί να σας προκάλεσα σύγχυση, παρακάτω σας παραθέτω κάποιες τροφές που νομίζατε ότι είναι υγιείς αλλά τελικά δεν είναι.

Δημητριακά ολικής άλεσης. Ναι σωστά διαβάσατε. Αν και δεν είναι όλα τα δημητριακά το ίδιο, ωστόσο πολλά από αυτά περιέχουν ζάχαρη. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων πριν επιλέξετε κάποιο δημητριακό πρωινού.

Αποξηραμένα φρούτα. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι τόσο ελκυστικά και εξαιρετικά γευστικά. Πολλοί τα απολαμβάνουν ως σνακ ή σαν επιδόρπιο, όμως τα περισσότερα περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, επειδή είναι συμπυκνωμένα.

Σαλάτες. Κι όμως η σαλάτα μπορεί να γίνει ανθυγιεινή. Εάν επιλέγετε σαλάτες με λιπαρές σάλτσες, μπέικον και τυριά, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αν θέλετε να κάνετε μια υγιεινή επιλογή, χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο και ξύδι.

Γιαούρτια. Τα αρωματικά γιαούρτια είναι πλούσια σε ζάχαρη και σε κορεσμένα λιπαρά. Αντ αυτού επιλέξτε απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ώστε να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά χωρίς να ανησυχείτε για την πρόσληψη ζάχαρης.

Χυμοί φρούτων. Όταν παίρνετε από την αγορά χυμούς φρούτων δεν περιέχουν μόνο τα φρούτα, αλλά πι περισσότεροι είναι πλούσιοι και σε ζάχαρη. Η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό χυμό.

Σιρόπι σφενδάμου. Αν αγαπάτε το σιρόπι σφενδάμου, τότε υπάρχουν άσκημα έα για εσάς. Το σιρόπι σφενδάμου είναι γεμάτο ζάχαρη και έχει πολλές θερμίδες , περίπου 52 θερμίδες η μια κουταλιά της σούπας.

More for you

 
 

Don't Miss