Πότε το φούσκωμα μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Πότε το φούσκωμα μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας

Το φούσκωμα συνήθως είναι απλά μια ενόχληση. Η κοιλιά σας μπορεί να φουσκώσει επειδή περιμένετε να αδιαθετήσετε ή εξαιτίας κάποιου τρόφιμου. Όταν όμως έχετε συνέχεια το αίσθημα του φουσκώματος μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρής ασθένειας. Παρόλα αυτά μια πρόσφατη μελέτη που διεξάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι μόνο το 34% των γυναικών θα απευθυνόταν στο γιατρό εάν είχαν φουσκωμένη κοιλιά. Παρακάτω θα δούμε πότε αυτό το σύμπτωμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία.

Νιώθετε πόνο. Όταν πονάτε στην κοιλιά και ταυτόχρονα είναι φουσκωμένη τότε πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας γιατί μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου των ωοθηκών. Μπορεί επίσης να υπάρχει απόφραξη στο λεπτό ή παχύ έντερο και να εμποδίζεται η διέλευση της τροφής.

Όταν διαρκεί πολύ καιρό. Για να είναι επικίνδυνο το φούσκωμα συνήθως πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 2 εβδομάδες. Εάν πηγαίνετε κανονικά στην τουαλέτα και δεν σας ενοχλούν οι τροφές αλλά το φούσκωμα επιμένει τότε καλό είναι να ζητήσετε ιατρική περίθαλψη.

Μια άλλη ένδειξη ότι η φούσκωμα μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου των ωοθηκών είναι η αλλαγή στη συμπεριφορά των κενώσεων. Για παράδειγμα ίσως παρατηρείτε ξαφνικά ότι πρέπει να επισκεφτείτε την τουαλέτα.

Αλλάζει η όρεξη. Εάν αλλάζει η όρεξη σας τότε το φούσκωμα μπορεί να είναι σημάδι άλλων καρκίνων, όπως του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του στομάχου. Μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης ναυτία και έμετο.

Αν παρατηρήσετε ένα από τα παραπάνω σημάδια μαζί με το φούσκωμα καλό είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας, ώστε να αποκλείσετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

 

More for you

 
 

Don't Miss