Είναι φυσιολογικό να έχετε τρίχες στις θηλές;

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή 06 Μαΐου 2018

Κυριακή 06 Μαΐου 2018

Είναι φυσιολογικό να έχετε τρίχες στις θηλές;

Αν κάθε φορά που βγαίνετε από το μπάνιο παρατηρείτε ότι έχετε τρίχες στις θηλές, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε οι μόνες. Ως εκ τούτου είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Η τριχοφυΐα γύρω από την περιοχή της θηλής είναι συνήθως απολύτως φυσιολογικό και παρατηρείται σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Μάλιστα είναι πιο συχνό φαινόμενο σε μελαχρινές γυναίκες, με πιο σκούρο δέρμα, παρά σε ξανθες-ανοιχτόχρωμες. Ωστόσο αν παρατηρήσετε μια ξαφνική αύξηση τότε μπορεί να είναι ένδειξη ορμονικών διαταραχών, που κατά κύριο λόγο οφείλονται στην υπερβολική τεστοστερόνη. Επίσης η τριχοφυΐα μπορεί να οφείλεται στο σύνδρομο πολυκιστικών ωοθηκών, το οποίο είναι και αυτό αποτέλεσμα ορμονικής ανισορροπίας.  

Διαβάστε εδώ: Halle Berry: Η δίαιτα που έκανε και έχασε 10 κιλά σε ένα μήνα

Πώς να αφαιρέσετε, αν θέλετε, τις τρίχες από τις θηλές

Πολλές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με τις τρίχες στο στήθος τους και θέλουν να τις αφαιρέσουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε τις τρίχες όπως τις απομακρύνετε σε οποιοδήποτε άλλο ευαίσθητο σημείο του σώματός σας. Εάν όμως παρατηρήσετε κοκκινίλα ή πρήξιμο τότε συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να αποφύγετε τη λοίμωξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

Don't Miss