Τι δείχνει το χρώμα της περιόδου για την υγεία σας

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Τι δείχνει το χρώμα της περιόδου για την υγεία σας

Η έμμηνος ρύση μπορεί πραγματικά να σας δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας. Για παράδειγμα εάν δεν έχετε σταθερό κύκλο αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα θυρεοειδούς , σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή μια ανισορροπία ορμονών. Το χρώμα του αίματος της περιόδου σας μπορεί επίσης να δώσει κάποια στοιχεία για το τι συμβαίνει στο σώμα σας. Ας δούμε παρακάτω μερικά από αυτά.

Μπορεί να έχετε χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων. Εάν το αίμα είναι ροζ με μια ελαφριά ροή τότε μπορεί να έχετε ανισορροπία ορμονών. Μελέτες έχουν διαπιστώσει πως η υπερβολική άσκηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οιστρογόνων και αυτό έχει επίπτωση στο χρώμα της εμμήνου ρύσεως. 

Εάν το αίμα σας είναι αραιό μπορεί να έχετε αναιμία. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παρατηρείτε τον κύκλο σας και εφόσον η κατάσταση παραμένει ίδια τότε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε εδώ: Τα κυριότερα συμπτώματα έλλειψης ψευδαργύρου και τι πρέπει να κάνετε

Εάν το αίμα σας είναι σκούρο καφέ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς είναι φυσιολογικό. Αν δείτε καφέ χρώμα μην πανικοβληθείτε γιατί απλά σημαίνει πως η έμμηνος ρύση γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς.

Εάν είναι ένα μίγμα από γκρι και κόκκινο μπορεί να έχετε κάποια λοίμωξη, όπως ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα το οποίο μπορεί να συνοδεύεται και από άσχημη οσμή. Καλό είναι σε τέτοιες περιπρώσεις να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Φωτεινό κόκκινο χρώμα. Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την περίοδο, αλλά σε γενικές γραμμές εφόσον το αίμα είναι κόκκινο τότε όλα λειτουργούν φυσιολογικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss