WELL BEING FITNESS

4 απλές ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στα γόνατα


3 Ιουλίου 2019

beautiful-beauty-fitness-2036998.jpg

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πόνο στα γόνατα είτε λόγω κάποιου τραυματισμού, είτε λόγω της φθοράς. Δεν έχει σημασία η ηλικία, γιατί οι αρθρώσεις στα γόνατα είναι πιο ευαίσθητες και πολύπλοκες από ό,τι πιστεύουμε.

Τα γόνατα αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα οστών, μυών, συνδέσμων, δίσκων και χόνδρων και το παραμικρό πρόβλημα, όπως μια φλεγμονή ή ένας κραδασμός μπορεί να προκαλέσει πόνο περιορίζοντας την ικανότητα να εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Τι μπορείτε να κάνετε; Πέρα από το να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, μπορείτε να κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις που θα βελτιώσουν την ευλυγισία και τη δύναμη των γονάτων σας.

Εάν νιώσετε πόνο κατά την διάρκεια της άσκησης απλά σταματήστε και χαλαρώστε. Το βασικό σε όλες τις θέσεις είναι να αισθάνεστε άνετα.

Θέση 1. Πεταλούδα

Καθίστε στο έδαφος, λυγίστε τα τα γόνατα και ενώστε τα πέλματα. Μένετε σε αυτή τη θέση για ένα λεπτό.

Θέση 2. Η κλωστή στη βελόνα

Ξαπλώστε και λυγίστε τα γόνατα, φέρνοντας το δεξί πόδι σταυροπόδι πάνω από το αριστερό. Σηκώστε το αριστερό πόδι. Περάστε το δεξί χέρι κάτω από το δεξί πόδι και πιάστε τον αριστερό μηρό και με τα δυο χέρια. Μείνετε για ένα λεπτό και αλλάξτε σταύρωμα ποδιών.

Θέση 3. Κάμψη μπροστά

Τεντώστε και τα δυο πόδια μπροστά. Λυγίστε ελαφρώς τα γόνατα και σκύψτε μπροστά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 2-3 λεπτά.

Θέση 4. Θέση παιδιού

Γονατίστε στο έδαφος. Ανοίξτε τα γόνατα στο άνοιγμα των ώμων, καθήστε προς τα πίσω και σκύψτε μπροστά. Προσπαθήστε να ακουμπήσετε το μέτωπό σας στο έδαφος. Εάν δεν μπορείτε τότε τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από το μέτωπο. Μείνετε για 3-5 λεπτά.

Μόλις ολοκληρώσετε τις ασκήσεις, ξαπλώστε και πάρτε μερικές αναπνοές. Να θυμάστε πως το βασικό είναι να νιώθετε άνετα και ευχάριστα.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.