Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε;

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε;

Είναι πλέον γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα προσφέρει πολλά οφέλη στην σωματική και στη ψυχική υγεία. Ωστόσο μήπως καταφεύγετε σε υπερβολές και λαμβάνετε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξοδεύουν ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, με σκοπό να κάψουν θερμίδες και να χάσουν τα περιττά κιλά. Είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος; Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο πρέπει να γυμνάζονται μέσα στην εβδομάδα, με αποτέλεσμα είτε να υπερβάλλουν είτε να γυμνάζονται ελάχιστα. Όμως πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμναζόμαστε ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Οι ειδικοί συνιστούν ότι όσοι έχουν σκοπό να χάσουν περιττό βάρος πρέπει να γυμνάζονται 5 με 6 φορές την εβδομάδα, από 50 έως 60 λεπτά. Η καθημερινή άσκηση μικρής διάρκειας είναι απαραίτητη ώστε να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και να κάνουμε περισσότερες καύσεις. Η γυμναστική δεν σημαίνει απαραίτητα επίσκεψη στο γυμναστήριο. Μπορείτε κάλλιστα μία ημέρα να πάτε για γρήγορο περπάτημα ή να κάνετε πεζοπορία ή να πάτε στο κολυμβητήριο. Γενικότερα η ιδανική επιλογή είναι ο συνδυασμός αερόβιων με ασκήσεις που δυναμώνουν τη μυϊκή μάζα.

Από την άλλη μεριά όσοι απλά επιθυμούν να γυμνάζονται για λόγους υγείας και όχι για να χάσουν κιλά, μπορούν να επιλέγουν τρεις ημέρες την εβδομάδα, στις οποίες κάνουν ασκήσεις υψηλής έντασης. Χωρίς όμως να καταφεύγουν σε υπερβολές. Αν ασκείστε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές ώστε να διατηρήστε σε φόρμα και λαμβάνετε επίσης όλα τα οφέλη της γυμναστικής. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss