Το ένα πράγμα που καίει περισσότερες θερμίδες από τη γυμναστική

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Το ένα πράγμα που καίει περισσότερες θερμίδες από τη γυμναστική

Όλοι σας συμβουλεύουν να ξεκινήσετε τη γυμναστική τόσο για λόγους υγείας όσο και για να χάσετε τα περιττά κιλά. Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε ότι εάν κάνετε ζεστό μπάνιο μπορεί να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό,τι εάν ασκήστε;

Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι να βάλετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να βγείτε για τρέξιμο σταματήστε για ένα λεπτό και ξανασκεφτείτε το. Γιατί να κάνετε τόσο κόπο αφού ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Διαβάστε εδώ: Τα κυριότερα σημάδια έλλειψης ασβεστίου

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Loughborough υποστηρίζει ότι ο ζεστό μπάνιο έχει παρόμοια οφέλη με την άσκηση. Πιο συγκεκριμένα έαν κάνετε ένα καυτό μπάνιο εκτός ότι θα χαλαρώσετε, θα σας προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία αλλά και θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες. Οι επιστήμονες μελέτησαν το σάκχαρο στο αίμα και τις θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια ενός ζεστού μπάνιου και βρήκαν ότι όσοι είχαν κάνει μπάνιο είχαν καψει περισσότερες θερμίδες και η τιμή του σακχάρου ήταν 10% χαμηλότερη σε σχέση με εκείνους που γυμνάζονταν.

Τελειώνοντας οι ειδικοί τόνισαν πως δεν πρέπει να σταματήσουμε να γυμναζόμαστε αφού η σωματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή αποτελούν το κλειδί για τη μακροζωία. Επισήμαναν επίσης πως η συγκεκριμένη μελέτη διεξάχθηκε σε μικρό αριθμό ατόμων και σε καμία περίπτωση το ζεστό μπάνιο δεν θα μπορούσε να αντικατστήσει τη σωματική δραστηριότητα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss