Χωρίς διόδια θα γίνουν οι μετακινήσεις του Σαββατοκύριακου σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 02 Ιουλίου 2015

Πέμπτη 02 Ιουλίου 2015

Χωρίς διόδια θα γίνουν οι μετακινήσεις του Σαββατοκύριακου σε όλη τη χώρα

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου 2015, τα διόδια όλης της χώρας και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα μείνουν ανοιχτά, καθώς η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται χωρίς την καταβολή διοδίων.  Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να διευκολύνουν στην μετακίνηση τους τους πολίτες για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 ελεύθερα θα μετακινηθούν και όσοι περάσουν από την Αττική Οδό.

Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που ανέλαβε το ΥΠΟΜΕΔΙ θα ισχύσουν εκπτώσεις και στα εισιτήρια τρένων και υπεραστικών λεωφορείων:

 ΤΡΑΙΝΟΣΕ: έκπτωση 50% επι των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν για το διάστημα από 1 έως 6 Ιουλίου 2015. ΚΤΕΛ: θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις. Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ¨ επιστροφής ( αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο.

More for you

 
 

Don't Miss