Μία γυναίκα εξομολογείται: "Γιατί δεν μου αρέσει να λέω την ηλικία μου"

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μία γυναίκα εξομολογείται: "Γιατί δεν μου αρέσει να λέω την ηλικία μου"

Για ένα πράγμα ζηλεύω τους άντρες. Ναι σωστά διαβάσατε τους ζηλεύω για την παιδικότητα τους. Οι άντρες μένουν πάντα παιδιά και δεν ξέρω ποιος είπε αυτή τη φράση, αλλά έπιασε το νόημα.  Γιατί ένας άντρας έχει το άλλοθι του αιώνιου έφηβου και μπορεί να ζει όπως θέλει, μπορεί να «αλητεύει», να είναι εκκεντρικός, εργένης και κανένας δεν θα τον κοιτάξει περίεργα. Ενώ η γυναίκα τρέχει για όλα και μέσα σε όλα τρέχει να προλάβει το χρόνο και να εκτελέσει το αναπαραγωγικό της καθήκον. Η γυναίκα θέλει να γίνει μητέρα, αλλά αυτό έχει χρονικό όριο. Και αν τελικά αποφασίσει να μείνει εργένισσα, απλά για τους υπόλοιπους θα είναι γεροντοκόρη. Γιατί η γυναίκα σε αντίθεση με τον άντρα, δεν μένει για πάντα παιδί.

Και τώρα ας σκεφτούμε όλες πότε ήταν η τελευταία φορά που σας ρώτησαν : «πόσο χρονών είσαι;»  Γιατί εμένα μου τυχαίνει συχνά. Και τότε τους απαντάω: «Και εσένα τι σε νοιάζει; Είμαι όσο φαίνομαι». Ναι δεν λέω την ηλικία μου. Γιατί να την πω; Τα χρόνια και η ηλικία είναι μόνο αριθμοί τίποτα παραπάνω. Και αν οι γύρω σου νομίζουν ότι είσαι νεότερη ποιος ο λόγος να πεις την αλήθεια;

Το να μη λες την ηλικία σου αποτελεί πρόβλημα μόνο όταν κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Για τους άλλους δεν υπάρχει πρόβλημα.

Έχει πλάκα πώς με κοιτάνε οι άλλοι κάθε φορά που αρνούμαι να αποκαλύψω τα χρόνια μου. Άσε μας κυρία μου. Θέλω να μείνω για πάντα παιδί. Έχω άρνηση να πέσω σε καταστολή. Κρύβοντας την ηλικία μου με βοηθάει να νιώθω νέα και να βρίσκω τη χαμένη μου παιδικότητα, γίνομαι και εγώ ένας Πίτερ Παν στη χώρα του Ποτέ. Και από τη στιγμή που όλο αυτό κρατάει ζωντανό το μυαλό και το σώμα, δεν βρίσκω το λόγο που πρέπει να απαντάω στην αδιάκριτη ερώτηση «Πόσο χρονών είσαι» Αν εσείς θέλετε να σταυρώσετε τα χέρια και να λησμονείτε τα χρόνια που πέρασαν είναι δικαίωμα σας. Εμένα πάλι οι αριθμοί δεν με αφορούν και ποτέ δεν με αφορούσαν, ακόμα και όταν πήγαινα σχολείο δεν είχα καλή σχέση με τους αριθμούς.

Και για να καταλήξω, θέλω να πω ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Μια γυναίκα που φροντίζει τον εαυτό της και διατηρεί τη φυσική της κατάσταση, σίγουρα φαίνεται και νιώθει αρκετά πιο νέα από ό,τι πραγματικά είναι.  Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ψυχρός αριθμός της ηλικίας δεν λέει την αλήθεια. 

 

Μοιραστείτε τη δική σας ιστορία μαζί μας. Στείλτε mail στο [email protected] και δείτε τη να δημοσιεύεται! 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss