Γιατί τα σκυλιά αντιδρούν στο βλέμμα μας

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Γιατί τα σκυλιά αντιδρούν στο βλέμμα μας

Σας κοιτάζει με τα μάτια ορθάνοιχτα με ένα βλέμμα γεμάτο αποδοχή, που μπορεί να κάνει την καρδιά σας να λιώσει την αλλά και να εξαφανίσει το φαγητό από το τραπέζι χωρίς να το πάρεετε καν είδηση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το κατοικίδιό σας έχει γίνει ο μετρ της χειραγώγησης, γράφουν οι New York Times. Μερικές φορές μια έκφραση του σκύλου σας απλά αντανακλά τη δική σας.

Σε μια νέα μελέτη, βρετανοί ερευνητές παρακολούθησαν τις εκφράσεις στα πρόσωπα των σκύλων -παρατήρησαν ιδιαίτερα τον μυ που σηκώνει το εσωτερικό μέρος του φρυδιού και κάνει τα μάτια τους να φαίνονται μεγαλύτερα- όταν κάποιο άτομο είτε τους έδινε προσοχή είτε ήταν στραμμένο αλλού, μερικές φορές κρατώντας φαγητό και άλλες όχι.


Τα σκυλιά ήταν πολύ πιο εκφραστικά όταν το άτομο τούς έδινε προσοχή, αλλά η τροφή δεν φαίνεται να έπαιζε ρόλο, σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Scientific Reports. Επίσης, τα σκυλιά κρέμαγαν έξω τις γλώσσες τους και γαύγιζαν περισσότερο όταν τους έδιναν προσοχή, σε σύγκριση με τις στιγμές που τα αγνοούσαν ή τους έδιναν φαγητό. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ. 

More for you

 
 

Don't Miss