Φτιάξε τον παράδεισο επί γης για τη γάτα σου σε 6 απλά βήματα

Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018

Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018

Φτιάξε τον παράδεισο επί  γης για τη γάτα σου σε 6 απλά βήματα

Αν είσαι κηδεμόνας γάτας τότε σίγουρα καταλαβαίνεις ότι η γάτα σου ουδεμία σχέση έχει με έναν σκύλο. Είναι ανεξάρτητη, θέλει να γίνεται κυρίως το δικό της και γενικά δεν ακολουθεί το δικό σου αλλά το δικό της ρυθμό-και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Οι γάτες  συνυπάρχουν με τον άνθρωπο αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα απαρνηθούν την άγρια κυνηγετική τους πλευρά! Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσει λοιπόν ο ιδιοκτήτης και να το «καλοδεχθεί» ,ώστε να μοιράζονται τον ίδιο χώρο ευτυχισμένοι και οι δυο.

Πώς όμως θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν... παράδεισο επί γης για το τετράποδο φιλαράκι σου? Δες παρακάτω.

1. Βάλε ράφια σε ύψος. Οι γάτες μας λατρεύουν να βρίσκονται ψηλά και αυτό αποδίδεται στην ανάγκη τους να περιπολούν το χώρο στο σύνολό του. Επίσης σε ύψος νιώθουν ασφάλεια καθώς βρίσκονται σε χώρο μη προσβάσιμο από κανέναν. Για να το εφαρμόσεις μπορείς να βάλεις επιτοίχια ράφια σε μορφή σκαλοπατιών ώστε να ανεβαίνει όσο ψηλότερα γίνεται.

2. Ντύσε τις γωνίες του σπιτιού με προϊόντα για...Ξύσιμο! Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για γωνίες που εφαρμόζουν άψογα σε όποια γωνία του σπιτιού θέλεις. Πρόκειται τόσο για ονυχοδρόμια ώστε η γάτα σου να ξύνει και να περιποιείται τα νύχια της όσο και για προϊόντα για να ξύνει το σώμα της!

3. Βάλε περισσότερα ονυχοδρόμια. Ουσιαστικά αν αφήνεις τη γάτα σου ελέυθερη σε όλο το σπίτι ,κάθε δωμάτιο θα πρέπει να έχει και ένα σημείο  ενδιαφέροντος αν θέλεις να γλιτώσεις τα έπιπλα και τις κουρτίνες σου . Σκέψου λοιπόν την αγορά ονυχοδρομίων αρκετών σε αριθμό –με παιχνίδια και χωρίς- ώστε να της κρατάς το ενδιαφέρον.

4. Κρύψε την τουαλέτα της . Τοποθέτησε τη λεκάνη- ή αλλιώς αμμοδόχο- σε σημείο όπου μπορεί να πάει άνετα και με την ησυχία της διαφυλάσσοντας έτσι την ιδιωτικότητά της.

5. Ρίξε catnip. Πρόκειται για ισχυρά προσελκυστικό βότανο που οι γάτες μας το λατρεύουν. Βάλτο σε παιχνίδάκια αλλά και σε καινούρια ονυχοδρόμια!

6. Επίλεξε φωλιά και όχι κρεβάτι. Οι γάτες αγαπούν τις κρυψώνες! Δεν είναι περίεργο αν βρεις τη γάτα σου να προσπαθεί να τρυπώσει ακόμη και στο πιο μικρό κουτάκι. Διάλεξε λοιπόν φωλιές κλειστού τύπου και όχι ανοιχτό κρεβατάκι.

Εt voilà!  Έχεις το τέλειο «γατόσπιτο» χωρίς όμως να περιορίσεις το δικό σου προσωπικό χώρο.

Καλή επιτυχία και καλές δημιουργίες!

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

www.pet-astero.gr

More for you

 
 

Don't Miss