Δυσκολεύεστε να σηκωθείτε απ' το κρεβάτι το πρωί; Ίσως έχετε αυτή τη πάθηση

The JennettesTHE JENNETTES Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Δυσκολεύεστε να σηκωθείτε απ' το κρεβάτι το πρωί; Ίσως έχετε αυτή τη πάθηση

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς που στις 7 το πρωί είναι ξύπνιοι, χαμογελαστοί κι έτοιμοι να αδράξουν τη μέρα, και σε αυτούς που στις 9 παλεύουν με το τρίτο ξυπνητήρι.

Η μια αλήθεια όμως είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι εξ'ορισμού πρωινοί τύποι ή νυχτοπούλια, αλλά οι συνήθειες του ύπνου τους επηρεάζονται από την καθημερινή ρουτίνα. Η άλλη αλήθεια είναι ότι αν δυσκολεύεστε το πρωί να ξυπνήσετε, ίσως σας συμβαίνει κάτι σοβαρότερο από το να είστε απλώς "νυχτοπούλι". 

Διαβάστε επίσης: Θέλετε να χτυπήσετε όποιον κάνει θόρυβο όταν τρώει; Δε φταίτε εσείς

Οι άνθρωποι οι οποίοι τείνουν να μην μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι ίσως έχουν μια πάθηση που ονομάζεται clinomania (κλινομανία) ή dysania. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία δημιουργεί στους πάσχοντες μια μορφή εθισμού στο κρεβάτι τους. Η κλινομανία δεν πρέπει να ταυτίζεται με την τεμπελιά. Αν έχετε περάσει μια πολύ δύσκολη μέρα, έχετε κοιμηθεί πολύ και δεν έχετε κοιμηθεί καλά, είναι απολύτως φυσιολογικό να δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αν όμως έχετε κοιμηθεί αρκετές ώρες, μια φυσιολογική ώρα, και παρόλα αυτά συνεχίζετε να μην μπορείτε να σηκωθείτε, τότε ίσως κάτι συμβαίνει.

 

More for you

Don't Miss